Biuras Nr. 144 2018

1_Holas_Goda_Rackauskaite

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 800 m2

Biuro Helis interjero projektas 

Šiuolaikiškumas, lankstumas, funkcionalumas, darbo ir laisvalaikio biure kokybė bei kiekvieno komandos nario gera savijauta – svarbiausi uždaviniai kuriant inovatyvaus ir jaunatviško IT biuro HELIS interjerą. Helis šiuo metu talpina 130 darbuotojų, dirbančių komandomis atskirose open – space tipo biuro zonose. Įėjus į patalpas pasitinka pusiau atvira holo erdvė su svečiams skirtu pasikalbėjimų nameliu atveriančiu vaizdus į Kauno naujamiestį. Kitoje holo pusėje suprojektuota žaidimų-poilsio erdvė skirta produktyviam laisvalaikiui, tačiau tinkama ir neformaliems susitikimams. Šalia šios patalpos – pagrindinis konferencijų kambarys. Per visas patalpas einančios bei į užimtumą reaguojančios RGB LED juostos žymi kelią iki nedidelių, privatiems kelių žmonių pokalbiems skirtų namelių visuose skyriuose. Kadangi Helyje dirbama komandomis, buvo svarbu užtikrinti jog kiekviena zona turėtų netoliese esančią privačią poilsio zoną tylioms pertraukoms norint pasislėpti nuo šurmulio, neišvengiamai kylančio bendrose laisvalaikio zonose bei privatų pasikalbėjimų boks‘ą. Tolimesnėje biuro dalyje suprojektuota nedidelė atvira virtuvė, kavos – užkandžių zona ir patogi poilsio erdvė su minkštasuoliais ir puikiais vaizdais pro langus. Kad užtikrinti universalumą ir sąlygas kiekvienam darbuotojui maloniai ir patogiai jaustis darbe, skirtingose biuro vietose numatytos kelios privačios uždaros darbo zonos, reguliuojamo aukščio stalų darbo vietos bei nedidelis miego kamabarys nuošaliausioje biuro dalyje. Dėl saugumo biuras suskirstytas į keturias zonas. Jos atskirtos stiklo pertvaromis, dekoruotomis akustiniais elementais, tai užtikrina darbo komfortą dėl mažiau sklindančio garso, sukuria uždaresnės, jaukesnės patalpos atmosferą, tačiau išsaugo dienos šviesos sklidimą ir biuro vientisumo jausmą. Vienas svarbiausių ir išbaigtumą lemiančių šio projekto elementų nuo kurio pradėtas kurti interjeras – bene gražiausias mieste vaizdas pro langus sudeda galutinius akcentus ir suteikia išbaigtumą biuro erdvėms.

The inspiration for the design came from modern work culture of high productivity and also the one where seemingly opposite demands need to be met – collaborative open-space offices vs. the need for privacy and the ability to concentrate. How did we achieve that? Most Helis employees work in teams in separate open-space zones, each containing a rest area and a small private meeting room. Each zone is separated by glass partitions equipped with sound-reducing elements.When entering the office, you find a semi-open greeting area with a small private meeting box. On the opposite side, where natural light conditions are significantly lower, is the main leisure room, it is also commonly used as a brainstorming room as well. Nearby is the main (playful, yet comfortable) conference room. Lunch area is designed in the most distant part of the office. It contains a small kitchen and a coffee / snack bar zone with lounge chairs by the windows overlooking the city park. To ensure versatility of this workspace, Helis has a couple private offices for employees in need of privacy, some work places with adjustable height desks and a tiny nap room to take a quick rest. To top it off we have designed the whole interior to take advantage of it‘s best asset – the spectacular views of Kaunas from the building.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.