Privatus gyvenamasis Nr. 103 2013

Pagrindinis klientų noras kuriant šiuos 124m2 namus buvo turėti kuo daugiau šviesos, baltos spalvos ir uždarų baldų. Interjere neliko natūralaus medžio spalvos, kurią pakeitė šilti pilkai rudi atspalviai - plytelėse, medinėse grindyse, balduose. Pagrindinė svetainės, virtuvės ir valgomojo erdvė perplanuota į atvirą - taip išsaugant kuo daugiau vietos ir šviesos. Patalpos akcentu tampa neaukšta palangė šalia vitrininių langų. Koridoriaus - svetainės erdvėje buvo svarbu sutalpinti daug daiktų, dėl to šiose patalpose atsiranda skirtingų gylių spintos, kurios susilieja su sienomis. Visame interjere žaidžiama linijomis- vienose patalpose jos punktyrinės, kitose - įgyja kreivės formą ar tampa įstrižomis. Taip svetainės lubose atsiranda paslėptas apšvietimas, virtuvės saloje įstrižos formos vyninė, koridoriuje - į sieną įmontuojami dekoratyviniai šviestuvai. Kitose patalpose linijinė grafika atsiranda rankenėlių pavidalu ar gula gobelenų juostomis.Interjeras lengvas, neperkrautas ir išgrynintas- tik tai, ko reikia čia gyvenantiems žmonėms.
Fotografijų autorius: Dainius Stankus.