Privatus gyvenamasis Nr. 254 2016

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 155 m

Apartamentai SATVA, Vilniaus Senamiestyje

Šis projektas truko ne vienerius metus, nes pastatas yra Vilniaus senamiestyje. Darbai vyko pagal  Paminklotvarkos reglamentą - tad nepaskubėsi. Ir man ir klientams buvo pakankamai laiko apgalvoti visas detales. Pradžioje tai buvo du visiškai apleisti avarinės buklės butai su nesutvarkyta mansarda ir avariniu stogu.Tad didžiausi iššukiai pradedant darbus teko paminklotvarkos specialistams ir konstruktoriams. Rezultatas - keturi jaukūs autonominiai apartamentai. Kiekvienas savitas su savo charakteriu, bet juos vienyja bendra nuotaika, koloritas ir panšios apdailos medžiagos. Kadangi apartamentai išsidėstę per du aukštus, tai daug dėmesio skyriau nedidelei laiptinėje kuriai tapo skirta tapti socialine erdve tarp visu sių apartamentų. Kieklįmanoma stengiausi išsaugoti  natūralų medžiagų faktūrų grožį, o kad apartamentų gyventojams butu jaukiau - baldai parinkti nesudėtingi su romantikos poskoniu. Pavyko ir gyvendinti klientų vizija kad kiekvienas apartamentas turėtų po savitą ugniakurą - jie ir tapo kiekvienam būstui kaip širdis.

English:

This project lasted few years, as it is located in the very heart of Villnius Old Town - it is a preserved part of Word Heritage. Permises were in awful conditions, so first and very important tasks were for building restoration specialists and constructors. Client and designer had a plenty of time to choose the right solutions. And we have result -four independent cosy living appartments on two floors. Each floor has two appartments. The uniting element of them are common stairs - they are as a public space for inhabitants. Stairs has exposed natural textures combined thith simplwe modern details. This help to improve emotion status while passing up and down. Each  appartment is unique, but all they are united by using similar materials and colour schemes. And we are lucky to realise secret fantasy of owners - that every appartment should have a unique fireplace and that appears now like a heart of each permise.

Fotografijų autorius: Agnė Klimavičiūtė.