Privatus gyvenamasis Nr. 251 2016

Apie projektą:

Įmonė: UAB MARTENS
Pagrindinis autorius: Renata Narbutė
Šalis: Lietuva
Plotas: 180 m2

Namas trijų asmenų šeimai, Plungėje

 Šiuolaikiškas, preciziškas ir nenuobodus.  Architektūrinis projektas įpareigojo susieti išorinį namo charakterį su vidiniu. Padaryti jį vienu tvariniu.
    Gyvenamoji erdvė pirmajame aukšte dekoruota neutraliomis pilkų tonų medžiagomis, tačiau nestokojanti nuotaikingų, sodrių tiko medienos akcentų.  Išskirtinį jaukumą erdvėje sukuria austa PVC grindų danga. Bendrojo apšvietimo šviestuvai - priglaistomi, pilnai integruoti, tarsi ištirpsta lubose. Vienoje ašyje įkomponuotas valgomasis ir virtuvė susijungia apšviesti vienodais lakoniškais pakabinamais šviestuvais. Nedidelis prieškambaris pasitinka veidrodžiu - optine iliuzija, kuris praplečia erdvę ir žaismingai atspindi drabužinę. Minimalistiniai, epoksidiniais dažais dengti gelžbetoniniai laiptai tapo tikru iššūkiu ir ryškiu svetainės akcentu.
    Antrojo aukšto erdvės - asmeninės, ramios. Malonią akustiką kuria smėlio faktūros kiliminės grindų plytelės. Miegamasis dekoruotas moderniai nėriniuotais tapetais ir stilizuotu sietynu. Vonios apdaila itin lakoniška ir praktiška. Šlapiose zonose-lengviau prižiūrimos betono imitacijos plytelės, tik siena virš vonios padekoruota reljefais. Baldai suprojektuoti atsižvelgiant į griežtus lengvos priežiūros ir higienos kriterijus.

English:

Modern and precise. An architectural project of the house was perfect, we did not need to make any changes on it. The most important task was to link an external character of the house with it’s inner spaces. 
A living room on the ground floor is decorated in a neutral gray tone materials and completed with rich teak wood accents. General lighting lamps are fully integrated as if they were melted in the ceiling. A mirror was installed in a small hallway to create an optical illusion. It expands an area and playfully reflects the closet. Minimalist, epoxy paint coated concrete stairs has become a real challenge and sharp accent of the living place.
A second floor space was created to be personal and quiet. The main bedroom is decorated in a modern lacy wallpaper and a stylized chandelier. Tiles in bathrooms are simple and easy-to-take-care of. All the furniture was created in accordance with strict hygienic cryteria and are easy to clean.

Fotografijų autorius: Julius Venskus.