Privatus gyvenamasis Nr. 110 2017

1_svetaine_Dovile_Sakevice.jpg

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 95,1 m2

Juodai balta

Subtilus, bet tuo pačiu savo charakterį atspindintis dizainas – tokia buvo pagrindinė užduotis kuriant šį 95,1 kv.m. kotedžo interjerą jaunai šeimai. Tai pavyko įgyvendinti apjungiant pramoninio ir modernaus stiliaus elementus kartu su pasirinktų trijų spalvų – juodos, baltos ir pilkos, derinimu, kurios šiam būstui suteikia elegancijos bei įneša šarmo.
Virtuvė su valgomojo zona ir svetainė yra įrengtos bendrai, todėl šios dvi funkcinės erdvės buvo atskirtos lubomis – svetainės erdvėje yra pramoninės, neapdoroto betono lubos, o virtuvėje ir valgomojo zonoje jos padengtos apdailos sluoksniu. Sustiprinant laisvalaikio zonos, kaip atskiros patalpos, efektą buvo panaudoti krentantys šviestuvai, primenantys tokius, kokie buvo įrengiami senose gamyklose. Pasirinkta balta sienų apdaila ypatinga tuo, kad ji vizualiai sukuria erdvės pojūtį, o juodos ir pilkos spalvos atsikartojimas balduose bei aksesuaruose sukuria kontrastą ir tuo pačiu elegantišką paprastumą – svetainėje esanti krosnelė, staliukai su betono imitacijos stalviršiu, geometrinio rašto kilimas, stačiakampio formos valgomojo stalas su juodos spalvos kėdėmis, išskirtinio dizaino laikrodis ant sienos, lūžtančią bangą primenantys laiptai, korio formos veidrodis ir plytelės vonios kambaryje.
Visose kitose patalpose pasirinkti praktiški, funkcionalūs sprendimai, atitinkantys jaunos šeimos poreikius. Antrame aukšte esantys miegamieji kambariai įrengti naudojant tų pačių atspalvių kombinacijas, tokiu būdu išlaikant harmoniją ir vientisumą visame interjere.

English:

A delicate and reflective design interior with its own character - it was the main task of creating 95,1 sq.m. cottage's interior for a young family. This has been achieved by combining the elements of industrial and modern style together and combination of three colors - black, white and grey - that give elegance to this home and add own charm.
The kitchen with dining area and living room are arranged in common. These two functional areas have been separated by ceilings - the living space has industrial, unprocessed concrete and the kitchen and dining area are covered with a finishing layer. Reinforcing effect of the leisure area as a separate room falling lamps were used to resemble old factories lamps. The choice of white wall decoration is special because it visually creates a sense of space, the black and grey colors recall in furniture and accessories creates a contrast and elegant simplicity at the same time - a home-made oven, tables with concrete imitation tops, carpet with geometric pattern, a rectangular dining table with black chairs, a distinctive design clock on the wall, a staircase that reminds a breakthrough wave, a honeycomb mirror and tiles in the bathroom.
Other areas are choose practical and with functional solutions for young family. Bedrooms on the second floor are equipped with the same combination of colors. It maintain the harmony and integrity of the entire interior.

Fotografijų autorius: Benas Šileika.