Privatus gyvenamasis Nr. 215 2018

1_svetaine_Jurgita_Matiusevskaja

Apie projektą: 

Šalis: Lietuva
Plotas: 88 m2

14 aukštas 

Naujos statybos namo 14 aukšto butas jau kelinti metai  stovėjo apleistas ir negyvenamas. Naujasis šeimininkas norėjo jį perplanuoti  ir  prie 2 miegamųjų atrasti vietos  dar vienam: darbo, vėliau tikėtina vaiko kambariui, bet  išlaikyti erdvės įspūdį. Pats pastatas padiktavo sprendimą – nelygiagrečios sienos. Biudžetas buvo nedidelis, tad įrengimo medžiagos, baldai parinkti iš prekybos centrų asortimento, buvusios parketlenčių grindys išardytos, sudėtos iš naujo, nušlifuotos ir perlakuotos. Užsiduoti tikslai  įrengti virtuvę bendroje svetainės zonoje, bet funkciškai  visapusiškai įrengtą, turinčią daug vietos daiktų pasidėjimui,  įgyvendinta dėka parinktų vietą taupančių buities prietaisų: 45cm indaplovė, 45cm orkaitė, 45 cm kaitlentė ir  gilios spintelių konsolės virš visos virtuvės zonos. Vieninteliu vonios kambariu, dėka išplanavimo, vienu metu galės naudotis keli šeimos nariai. Pilkų tonų aplinkoje gražiai išryškėja raudonmedžio mediena, šilta garstyčių geltona, modernios klasikos aksesuarai, kreivoms linijoms stabilizuoti pasitelkiamas  detalių simetriškumas. Po įrengimo butas pritaikytas komfortiškai ir estetiškai gyventi  5 šeimos nariams. 

The apartment on the 14th floor of a new building has been uncared and empty for several years. The new owner asked for a restructuring, add a third small room, for work space, late maybe baby room, but keep impression of space. The building dictated the decision - non-parallel walls formed a kitchen niche. Budget wasn't big, installation materials, furniture selected from a range of supermarkets, parquet flooring has been dismantled, rebuilt, sanded and recoated. 45cm household appliances have been used to install a functional kitchen: oven, dishwasher, hotplate; cabinets have a lot of space keep things over the kitchen. One bathroom is designed to allow family members to use at the same time. Mahogany wood is beautifully exposed in gray surroundings, additional color selected warm mustard. After installation, the apartment is comfortable  for 5 family members.

Fotografijų autorius: Arimantas Knašas.