Visuomeninis Nr. 92 2018

1_auditorija_asa_M_Cerniauskas

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 3960 m2

 

VGTU mokslo ir administracijos centras. 2 ir 3 etapai

„Archiforma“ apdovanojimuose kolegų architektų „Geriausia metų realizacija Lietuvoje“ pripažintas pastatas savo griežtomis formomis, stiklo bei metalo apdaila atitinka technikos universiteto formuojamą įvaizdį. 8900 m2 ploto centro architektūrinis sprendimas kuria dominuojančio pastato įvaizdį VGTU studijų komplekso kontekste. Pastato tūris susideda iš trijų elementų: 1000 v. transformuojamos konferencijų salės bei dviejų prasuktų administracinių korpusų. 2-ojo ir 3-iojo statybos etapo metu suprojektuota 1000 vietų salė, pagrindinis holas, pasitarimų erdvės ir t.t. VGTU mokslo ir administracijos centras yra nominuotas prestižiniame EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017. 

Fotografijų autorius: Martynas Černiauskas, Žygimantas Gudelis.