Gamtos ir elegancijos atspindžiai

Interjero  ir nuotraukų autorius Lukas Gadeikis
Tekstą parengė Ingrida Kaliukevičiūtė


Mėgstantieji gamtos ir prabangos sintezę net per atostogas ras kampelį, kuriame galės pasidžiaugti išskirtiniu, moderniu dizainu, puikiai atspindinčiu abu šiuos aspektus. Architektas, interjero dizaineris Lukas Gadeikis, suprojektavęs IDW Esperanza Resort registratūrą ir barą, siekė sukurti neįprastą kontrastą tarp rastinės kurorto architektūros ir naujos, dideliais vitrininiais langais pasidabinusios viešbučio priestato dalies.

 

 

Kaip teigia projekto autorius: ,,Užsakovų pageidavimų buvo nedaug. Pagrindine gaire tapo – išskirtinio prabangaus interjero, kontrastuojančio su kaimo turizmo, estetika. Kiti poreikiai – išreikšti skaičiais: kiek žmonių dirbs registratūroje, kiek svečių turi tilpti bare ir pan.“ Kadangi, architektui teko dalyvauti architektūrinių planų rengimo stadijoje, visi svarbiausi patalpų išdėstymo ypatumai buvo aptarti dar prieš pradedant statybas. Taip pavyko išvengti suplanavimo korekcijų: ,,Vienintelė korekcija – tarp baro ir registratūros atsiradusios durys“, – pasakoja L. Gadeikis.

 

 

Nors projekto visumą sudaro keturios funkcinės patalpų zonos: registratūra, baras, tranzitinė bei administracinė zonos, esminis dėmesys skiriamas – šviesiajai registratūrai ir tamsiajam barui. Pagrindinės detalės, jungiančios visiškai skirtingas erdves, – šviesą atspindintys paviršiai, prabangos suteikiantis akmuo bei persipynę dekoro elementai, tokie kaip atsikartojantys skirtingų medžiagų rombai ar įstriža medžio faktūra.

 

 

 

Svečius pasitinkanti erdvi ir šviesi registratūra, regis, įsilieja į pro langus matomą panoramą. Balti jos paviršiai ir poliruoto plieno kubai lyg veidrodis atspindi kurorto aplinką ir sukuria rojaus kampelio įvaizdį, kurį pagyvina gausi patalpų augalija. Balta spalva, suteikianti tiek erdvės, tiek tyrumo pojūtį, leidžia jaustis patogiai ir laisvai, tarsi užlieja patalpą harmoninga ramybe. Už septynių metro ilgio registratūros stalo puikuojasi šviesi medinė siena, dekoruota pasikartojančiu raštu. Jos faktūrų žaismas tarytum atkartoja palmių lapų išsidėstymą.

 

 

 

Baro zona – paslaptinga, tačiau viliojanti ir skatinanti atsipalaiduoti. Jos tamsūs atspalviai, prašmatnūs poliruoto žalvario atspindžiai ir sodrių, rafinuotų spalvų minkštieji baldai patalpą paverčia privačia, išskirtinės publikos erdve. Jos solidumą dar labiau paryškina klasikiniai raudonų atspalvių kilimai. Pagrindine baro detale tampa –rombas, pasikartojantis lubų, baro, grindų ir sienų dekore. Lubos baro centre su taškiniais dekoratyvios šviesos elementais plokštumų susikirtimo vietose atkartoja grindų raštą ir optiškai panaikina ribą tarp priešingų plokštumų. Bene ryškiausiu aplinkos elementu tampa poliruoto žalvario krioklys, kurio auksiniame paviršiuje atsispindi baras bei už lango atsiveriantys gamtos vaizdai.

 

 

 

Pasakodamas apie apšvietimą, interjero autorius nurodo, kad svarbiausia buvo ne šviestuvo dizainas, o jo sukuriamas šviesos žaismas bei tinkamumas kuriamai atmosferai: ,,Derinau paslėptos šviesos šaltinius su specialiai interjerui sukurtais akcentiniais kubais, dengtais poliruotu žalvariu. Stengiausi, kad visi dizaino elementai, pradedant žalvario kriokliu, medžiu puošta registratūra, baro sienomis turėtų specialiai jiems skirtą apšvietimą...“

Klasika ir modernas, gamtos paprastumas ir žmogiškoji prabanga, kaimo ir miesto architektūra – tai yra šio interjero pagrindas, kuriame dera skirtingos kultūros ir patys netikėčiausi sprendimai. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daugiau nuotraukų: 

       

Interjero galerija>>

 

 

 

 

Projektas dalyvauja konkurse: „Metų interjeras / Auksinė paletė'16"