Privatus gyvenamasis Nr. 1 2018

IMPLANT_Radailiai_Architecture_01

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 160 m2

Radailiai 

Nors modernaus namo Radailiuose užduotis buvo paprasta – sukurti šeimos namus už miesto ribų – kūrybinis dizaino procesas buvo sudėtingas ir pilnas iššūkių, stengiantis sukurti pastato architektūrą ir interjerą, susiliejančius su aplinka. Minimalistinis priėjimas prie pastato dizaino padėjo sukurti paprastas ir švarias interjero erdves, sujungtas organiškomis plano formomis, leidžiančiomis sklandžiai judėti pastato viduje tarp erdvių. Planas išdėstytas aplink lenktą koridorių tiesiai po stogo centru. Stoglangis, baltos sienos ir betono grindys sukuria šviesų centrinį koridorių, kuris jungiasi su voniomis, o miegamieji išdėstyti pastato šiaurėje. Medinės durys į kambarius aiškiai išsiskiria. Pietuose kiek laisviau išdėstytos gyvenamosios erdvės. Svetainėje šlaitinis stogas sukuria dvigubo aukščio erdves, padalintas tamsaus medžio parketo apkalu aplink virtuvės erdvę. Virš jo, trikampis mansardos lygio langas jungiasi su stogo šlaitu, ir pripildo baltą viršutinę erdvę šviesos. Dėmesingumas detalėms ir kūrybiškas medžiagų pasirinkimas tapo svarbiausiais dizaino elementais. Komandos patirtis domintis ir dirbant su įvairiomis medžiagomis bei noras naudoti perdirbtas medžiagas jas prikeliant antram gyvenimui, leido koncentruotis ties medžiagų savybių išryškinimu.

While the brief for the modern house was simple - a family retreat from city life - the design process was challenging as we developed a close integration of architecture and interior design with the natural environment. A minimalist approach created simple and clean interior spaces, joined together through the organic shape of the plan which also allowed for fluid internal circulation. The plan, roughly arranged around a bent corridor that curves below the centre of the roof above, has bathrooms at its core surrounded by a series of bedrooms to the north. A looser set of living spaces are on the south side of the house. A skylight, white walls and a concrete floor help to bring light into the central corridor, marked by a run of timber doors leading into the bedrooms. In the living spaces the high roof pitch creates double-height areas, divided by a band of dark wood parquet panelling that runs around the kitchen area. Above this, a triangular, clerestory-level windows follow the slope of the roof, drawing light into the white-finished upper half of the spaces while preventing overheating from direct sunlight. Attention to detail and a creative choice of materials were the key elements of the design. With our substantial background in material research and our commitment and belief in re-using and re-cycling materials, the design process focused on working with and enhancing existing materials.

Fotografijų autorius: Pvz.lt.