Biuras Nr. 112 2015

Apie projektą:

Šalis: Lietuva

Plotas: 180,7m2

 „Akzo Nobel Baltics“ biuro interjeras

Projektuojant erdvę ofiso patalpoms yra aiškios užduotys zonavimui, IT įrangos reikalavimams bei darbuotojų veiklos poreikiams. Šiame objekte negyvoms, stiklo „jūra“ į kabinetus suskaidytoms patalpoms reikėjo suteikti šviežio oro gūsį. Darbinėje aplinkoje kiekvienas praleidžia nuo 40-50 val. per savaitę, tad natūraliai kilo noras šią aplinką „sužmoginti“. Išgriovus pertvaras, erdvė suzonuota gyvos  augalijos „sienutėmis“, kurios taip pat ir grynina orą. Visi žydintys augalai - bekvapiai ir nealergizuojantys, o laikui bėgant žaluma sutankės, gebenės stygomis užkops iki lubų. Rekonstruojant patalpas buvo negalima intervencija į perdangas, todėl papildomi laidai suformuotoms darbo vietoms buvo nuleisti bambukų stiebais. Natūralių audinių akustinės panelės ant sienų bei, derinant kelis atspalvius, vilna aptrauktos darbo kėdės „sušildo“ erdves. Šiuolaikiniams specialistams užtenka planšetinio kompiuterio ir darbo vieta kinta erdvėje, tad, suzonavus apšvietimą ir sugrupavus baldų saleles, suformuotos ir papildomos vietos. Sendinto ąžuolo akcentai korpusiniuose balduose ir žurnalinių staliukų ripkos iš lietuviškos medienos atspindi įmonės atstovaujamos produkcijos kredo - natūralumas ir ilgaamžiškumas.

 „Akzo Nobel Baltics“ office interior

There are certain rules and requirements for office space zoning, electronics and, obviously,  the needs of employees. Since a typical work-week is 40 to 50 hours, the approach was to freshen-up the space with lush, green partitions. Therefore many of those were replaced by mini bamboo gardens . All of the blooming plants are odorless and anti-allergic. They also purify indoor air, release moisture vapor, and are able to improve overall employees mental and physical health. Time and care will increase the level of partition as the plants will grow and become denser and denser. Bamboos were adjusted to accommodate electric cables for individual workplaces. Decorative acoustic wall panels were incorporated to soundproof the area. The same colour pallet was used for wool upholstery fabric. Wool was chosen for its warm and cozy properties. Modern mobility of a workplace was taken into consideration when forming additional seating and lighting for in-and-out employees. We wanted to portray their guiding principle of sustainable and natural products, hence furniture has aged oak accents.
In short, our client's credo was a guiding star for us in the whole creative process.

Fotografijų autoriai: Darius Gumbrevičius, ; Jurij Kolesnikov.