Biuras Nr. 143 2017

Apie projektą:

Studija: „Inblum“
Pagrindiniai autoriai: Laura Malcaitė, Dmitrij Kudin
Bendraautoriai: Rūta Kazėnaitė, Gintautas Gutauskas
Šalis: Lietuva
Plotas: 390 m2

„Open Agency“ biuro interjeras

Kuriant „Open Agency“ biuro interjerą buvo svarbi atvirumo idėja. Skaidrumo, atvirumo idėja yra užkoduota ne tik įmonės pavadinime. Pastatas, kuriame įsikūręs biuras, yra atviras jį supančiai aplinkai - per vitrininius langus atsiveria įspūdinga Vilniaus panorama. Norėjome šiuos vaizdus ir natūralią šviesą įleisti kuo giliau į erdvę, neužblokuojant vizualinių ryšių aklinomis sienomis. Pagrindinė interjero ašis - medinė konstrukcija, kuri savyje talpina įvairias funkcijas - nuo stiklinių pertvarų, akustiškai izoliuotų skambučių kambarėlių iki drabužių spintų ir virtuvės baldo. Ši konstrukcija leidžia atskirti biuro patalpas nuo bendro naudojimo koridoriaus nenubrėžiant griežtos ribos tarp jų - į koridorių atsiveria rifliuoto stiklo langai, kurie praleidžia natūralią šviesą, tačiau išsaugo privatumą. Natūralus medis interjere naudojamas kaip atsvara esamai monochrominei aplinkai - betoninėms luboms bei grafito spalvos grindų dangai. Interjere žaidžiama įvairiomis uždara / atvira reikšmėmis - zonose, kurios reikalauja daugiau privatumo, stiklinės pertvaros yra pralaidžios šviesai, bet ne vaizdui. Ten, kur siekiama palaikyti vizualinį ryšį tarp erdvių, naudojamas skaidrus raštuotas stiklas. Užuolaidos naudojamos kaip akustinė ir erdvių dalinimo priemonė. Pagrindinėje poilsio erdvėje užuolaidos sukuria galimybę amfiteatro zoną transformuoti į neformalią susitikimų erdvę.

English:

The prime message sent by the interior design of the Open Agency office is that of openness. The idea of transparency and openness is perceived not only from the company's name. The building seating the office is open to the environment; its broad windows display a spectacular panorama of Vilnius. We sought to bring these views and natural light as deep into the space as possible without blocking the visual boundaries by blind walls. The axis of the interior is a wooden structure containing different functional objects, from glass partitions and acoustically isolated call rooms to locker and kitchen units. This design makes it possible to separate office spaces from the common passage without making strict boundaries. The fluted glass windows facing the passage spill natural light and preserve privacy. The natural wood counterbalances the monochromatic concrete ceilings and graphite-black flooring. The interior is a play upon different meanings of privacy and openness: the partitions of the zones that require more privacy are transparent to light but not to image. Wherever you want to maintain visual connection between spaces the transparent fluted glass is used. Curtains are a tool for acoustic control and space division. Curtains in the main recreation area make it possible to transform the amphitheater zone into an informal meeting space.

Fotografijų autorius: Darius Petrulaitis.