Biuras Nr. 179 2018

1_lounge_Vaiva_Andriusyte

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 254 m2

BitDegree

Biuras per du mėnesius – tai buvo pagrindinė kliento užduotis. Nukabinus segmentines lubas, juodą industrinę perdangą paryškinus dimeriuojamų šviestuvų tinklu ir užpildžius erdves šiltų tekstūrų baldais, akimirksniu tuščia 250 kv.m. patalpa virto neįpareigojančia ir motyvuojančia daugiafunkcine darbo oaze. Darbo erdvės, buriančios 6 ir 12 žmonių komandas, nuo poilsio erdvių buvo atskirtos susitikimų ir telefoninių pokalbių kambarių tūriais. Tūriai nėra uždari – jų ribas fragmentiškai keičia stiklo vitrinos, ąžuolo paneliai ir bibliotekos lentynos. Pulsuojantys sienų paviršiau nuveda iki kulminacinės poilsio erdvės. Dienos metu tai jauki baldais zonuojama svetainė bendravimui, kavai ir poilsiui. Suskleidus sunkias mėlyno rašalo užuolaidas, jauki svetainė virsta 40 žmonių talpinančia kino sale, galinė sofa virsta scena ir žvilgsniai nukrypsta į ekraną. 

Office in two months. This tidy schedule and a home feeling flexible space, was the starting point presented by the client for the genesis of this office.The speciality of the company is about creating educational courses, generating new ideas in different groups and day by day presenting it to all of the colleagues. That’s why two main goals were set - the maximum amount of rooms for brainstorming and transformable lounge area. Lounge area is before all else a constantly changing space dedicated to relaxation during the day, and completely different atmosphere with the curtains closed and sofas rearranged for the movie nights or achievements presentations.The work space, which could be called semi-open, provide both - privacy and community feeling for the employees. Different from the lounge area the work spaces are bright and lightweight. Entrances are claded in wooden panels and some soft floral touches.Meeting rooms and phone booths are partly transparable volumes, located between the working space and lounge area. Rooms are playing with each other by beautiful visual connections through the glassy inserts.The aim was to create as many different work and meeting spaces as it could appear in this 250 sqm plot and give the cozy feeling for existing squaral white office space. By swallowing the old and low metalic ceiling, we opened the beautiful industrial sky and gave some charm for the space in an extremely tide schedule.

Fotografijų autorius: Simonas Linkevičius ir Vaiva Andriušytė.