Biuras Nr. 255 2018

1_Vaizdas_Nuo_Gatves_Raugyklos_21

Apie projektą:

Bendraautorė: Andrė Baldišiūtė, Marija Steponavičiūtė, Vaiva Andriušytė, Sabina Daugėlienė

Šalis: Lietuva
Plotas: 450 m2

Esame DO ARCHITECTS – architektūros studija vienijanti per 30 architektų, urbanistų ir interjero architektų. Mūsų projektų portfolio labai platus – nuo urbanistinių kvartalo vizijų, visuomeninių ir privačių pastatų iki interjerų ir jų detalių. Esame įgyvendinę tokius objektus kaip neseniai duris atvėręs kartu su Studio Libeskind projektuotas MO muziejus, pastaraisiais metai vykstanti Ogmios miesto teritorijos konversija, atsinaujinusi Preilos gelbėjimo stotis ir kt. Kuriame interjerus glaudžiai susijusius su lauku, aplinka, kontekstu. Nors dažniausiai interjerus kuriame savo projektuotiems pastatams, savo darbų portfolio turime ir išimtinai interjerinių objektų. Paprastai tai interjerai, kuriuos reikalingas nemažas pokytis – edvių perplanavimas keičiant pastato paskirtį, siekiant didesnio funkcionalumo, dienos šviesos ar tiesiog malonesnių erdvių.

Raugyklos g. 21 ofiso interjeras 

Atgyjančiame stoties rajone, Raugyklos gatvėje, buvęs apleistas sandėlio pastatas šiandien atveria duris kaip daugiabutis gyvenamasis namas su architektų komandos biuru pirmame aukšte. Projektas atskleidžia, kaip menkaverte laikoma architektūra gali būti atnaujinama ir tapti pokytį lemiančia gatvės dalimi. Pastatas pritaikytas šiuolaikiškiems poreikiams viduje: antrajame aukšte pertvaros suformuoja funkcionalaus dydžio butus su balkonais ir patekimais iš kiemo terasų, trečiajame aukšte gyventojai įsikūrę loftinėse erdvėse su aukštomis lubomis, įstiklintais lauko kiemeliais svetainėse ir stogo terasomis. Išorėje atnaujintuose fasaduose seni langai pakeisti naujais, subtili bromo medinė apdaila tampa išskirtiniu akcentu.

Reviving Station neighborhood in Vilnius, Raugykla street, a former deprived warehouse today is transformed into apartments building with an architects studio in the ground floor. The project became an instance of how the low value architecture may be transformed and inspire the process of revitalizing the street. The building itself is adapted for a contemporary needs inside: the first residential floor is designed for the small but functional city studios with entrance from the terraces and view from both sides, the residents of the second floor live in the loft type apartments with high ceilings, small patios and roof terraces. In the exterior, the renewed glass facade and sophisticated wooden finishing of the gates becomes the contextual landmark.

Fotografijų autorius: Norbert Tukaj.