Privatus gyvenamasis Nr. 65 2012

Kotedžas Visorių g., Vilniuje

Trijų aukštų kotedžas, Visorių gatvėje, besišliejatis prie miško tyliame Vilniaus pakraštyje.

Užduotis - sukurti jaukius namus keturių asmenų šeimai

Kotedžas stovi sodų apsuptyje, tad natūralu, kad spalvinį sprendimą įtakojo pavasarinis alyvų ir obelų žydėjimas. 1 aukšte telpa garažas, san mazgas, pagalbinės patalpos. Čia ir pagrindinis įėjimas, veda mediniais laiptais aukštyn. 2 aukštas - pagrindinė vientisa erdvė, kurios viename gale valgomasis su virtuve, kitame - poilsio zona. Centrinė ašis -didelis židinys. Poliruotos dekoratyviai dažytos lubos - sukuria lengvumo įspūdį, atspindi šviesos šuorus ir ištirpsta erdvėje. Sienos dekoruotos struktūriniu perlamutriniu dažymu, keičiasi nuo apšvietimo, yra praktiškos ir atsparios . Balto  reljefinio tapeto raštas atsikartoja tamsinto stiklo pertvaroje. Jaukumas kuriamas natūralių medžiagų, minkštų audinių, šviesos pagalba.  Dekoruota stiklinė pertvara slepia tamsiai alyvuoto medžio laiptus. Trečiame aukšte išsidėstę šeimininkų miegamasis, vonia ir vaikų kambariai. Čia spalvinė gama išlieka panaši, pereidama į gilią violetinę miegamąjame ir purpurinę šeimininkų dukros kambaryje. Interjeras  neperkrautnamsa daiktais, paliekama erdvės  šeimai toliau kurti  savo namus.

Fotografijų autorius: Giedrė Stankauskienė.