Privatus gyvenamasis Nr. 11 2015

1

„STRAUSS“

114 kv.m. ploto butas Strasbūre, Prancūzijoje, kuriame rafinuota senoji elegancija susipina su šiuolaikiniu dizainu. Mums, kaip architektams, buvo svarbu sukurti funkciškai komfortišką ir estetišką gyvenamąją aplinką, išsaugant autentiškus buto interjero elementus ir šiuolaikiškai interpretuoti klasiką. Norėjosi atskirti kelis svarbius elementus – tai, kas nauja, ir tai, kas autentiška. Visa tai derinom rinkdamiesi kelis spalvinius derinius: tai, kas nauja, yra tamsaus atpalvio, o tai, kas sena, lieka balta. Žinoma, atsirado įvarių derinių variacijų, dėl vienokių ar kitokių sudėtingesnių procesų, bet iš esmės pavyko suformuoti tvarkingą seno ir naujo kompoziciją. Stengėmės kuo mažiau keisti tai, kas buvo autentiška. Pagrindiniai kambariai buvo koreguojami minimaliai, išskyrus atvertą praėjimą iš svetainės į židinio kambarį: toks sprendimas buvo svarbus pabrėžti erdvės pojūtį tarp kambarių. Naujajį vonios kambarį norėjosi paversti tikru kambariu, kuriame būtų daug šviesos, didelė ištaikinga vonia, vieta prisėsti ir balkonas, kuriame gali atsivėsinti po karštos vonios. Vienas sudėtingesnių objektų tapo įspūdingas trijų metrų ilgio metalinis virtuvės baro stalas – skulptūra. Stengėmės sukurti baldą, kuris taptų naujo dizaino dalimi, bet kartu ilgomis, taisiklingomis linijomis pasislėptų bendrame kontekste, sukurtų lengvos, išraiškingos konstrukcijos vaizdą. Šis interjeras tapo ne visiems matoma, bet jaučiama kvartalo dvasios dalimi.

Straipsnis Interjeras.lt portale apie interjerą>>

A 114-sq.m. area apartment in Strasbourg, France, where sophisticated old-fashioned elegance meets modern design. Designing functionally comfortable and aesthetic residential environment preserving the authentic elements of the interior of the apartment and interpreting classics in modern light was important to us, as architects. We wanted to distinguish several important elements – what is new and what is authentic. We arranged all this by choosing several combinations of colours: new elements are in darker shades and the antique elements remain white. Naturally this resulted in diverse variations of combinations emerging from one or another complex process but basically we managed to form a neat composition of something old and something new. We did our best trying not to change what was authentic. Adjustments made in the main rooms were minimum, except for open passage from the living room to the room with the fireplace: this decision was important in order to highlight the sense of space between the rooms. We wanted to turn the new bathroom into an actual room with lots of light, big luxurious bathtub, a place to sit down and a balcony perfect for cooling down after a hot bath. An impressive three-meter long metal bar counter – sculpture has become one of the most complex objects. We strived to design a piece of furniture which would become a part of the new design but it also blend with the general area with its long regular lines and create an image of a lightweight, expressivebstructure. This interior has become a part of the spirit of the area not visible to everyone but felt by everybody.

Article about interior in our web page>>

 

Projektas laimėjo ,,Metų interjeras/Auksinės paletė'15" kategorijose:

  • „Geriausias vonios kambario projektas“;
  • „Profesionaliausias interjero projektas“.
Fotografijų autorius: Andrius Stepankevičius.