Privatus gyvenamasis Nr. 58 2015

Virtuvė
Plotas: 62.6m2

Buto interjeras Vivulskio gatvėje

Buvome pakviesti suprojektuoti butą jaunai šeimai, ką tik pastatytame namų komplekse Vilniaus Naujamiestyje.
Dėl pakankamai mažos erdvės, bei nedidelio projekto biudžeto, užsakovų suformuotos užduotys tapo mus įkvepiančiu iššūkiu.
Suprojektuotas svetainės baldas padėjo įgyvendinti pagrindinius šeimininkų pageidavimus.  Jame integruotos atviros lakuotos faneros lentynos talpina gausybę knygų. Baltos stumdomos durys slepia darbo stalą su kompiuteriu. Šis baldas organiškai perauga į holo erdvę, čia tapdamas drabužių spinta.
Šalia esančiame tos pačios stilistikos balde suprojektuota niša televizoriui, o balto laminato spintos durys skiria vaiko kambarį ir svetainę. Šis sprendimas padeda išsaugoti gyvenamosios erdvės baldų ritmiką, bei išvengti pereinamo kambario įspūdžio.
Pro langus atsiverianti urbanistinė panorama – užuomina buto stilistikai. Čia neapdailintos betoninės lubos derinamos prie faneros, įsiterpusios į baltą sienų bei korpusinių baldų foną. Šią kompoziciją apjungia ir pagyvina alyvuotos balinto ąžuolo grindys bei įvairiaspalvės  interjero detalės.

 

Flat interior in Vivulskis street

The client invited us to design the apartment for a young family in a newly built housing complex in Vilnius. Due to a relatively small space and low budget, the project has become an inspiring challenge.
We have designed the living room furniture in a way that it would accommodate the needs of the client: the open shelving system of lacquered wood has got enough space for plenty books while the sliding doors hide a working space with a computer. In the hall this shelving system has been transformed into a wardrobe. A niche for a TV was created inside the other piece of furniture of the same style. The white laminated door separates the children room and the living room and allow to keep the coziness and style of the living room.
Outside the windows we see the urban panoramic view that gives a hint of style of the apartment. The rough concrete ceiling has been combined with plywood and framed by  the white walls and furniture. This composition has been combined with the whitened oak floor and, as a final touch, with colorful decor details.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.