Privatus gyvenamasis Nr. 41 2016

#laiptai

Apie projektą:

Plotas: 262 m2
Šalis: Lietuva

Gyventi sveikai ir organiškai / Life is organic

Projektuojant 260 kv. metrų namą buvo pateiktą aiškią namo savininkų būsto viziją – gyvenimas yra organiškas, todėl jis neturėtų būti spraudžiamas į kvadratinių formų dėžutes, o tapti gyvu, pastatytu tik iš natūralių medžiagų – kanadietiškojo kedro medienos ir lietuviško molio.  Namo pirmo ir cokolinio reprezentaciniose zonose dominuoja neužstatytos erdvės, skirtos gausiam svečių priėmimui – pokylių salė,   SPA ir virtuvė, bei „aktyvusis“ sporto salė ir vaikų žaidimų kambarys.   Privačioje antro aukšto „ramybės“ zonoje sukurtos jaukios užuovėjos kasdieniam šeimos gyvenimui ir pomėgiams – miegamieji, poilsio zona-biblioteka, vonios kambariai ir vaikų miegamasis, kuris vertikaliuoju ryšiu (laipiojimo stulpu) sujungtas su pirmame aukšte esančiu vaikų žaidimų kambariu.  Aptakiose, lenktose būsto erdvėse reikėjo individualiai projektuoti visus kietuosius baldus bei durų staktas, vadovaujant vietoje pagamintus lekalus.  Akcentuodama namo lenktą formą, dauguma apšvietimo buvo paslėptas lubų nišose, kurio šviesos galingumas ir sklaidos kampai paskaičiuoti kruopščiai. Taip pat nebuvo lengva rasti ir meistrų, kurie ryžtųsi gaminti visus nestandartiniės formos elementus – laiptus, palanges, kedro stalviršius ir t.t.,. Galu gale dauguma tų elementų pagamino UAB Sveiki Namai.

English:

“Life is organic, and it shouldn’t be squeezed to a box, and should be surrounded by natural  quality material such as Canadian cedar and Lithuanian clay wall and clay floor” - such was the very clear vision given by the clients at the beginning of the project. In the lower floors of the house are more representative and active areas for a large assembly of guests, such as spacious living space, SPA, kitchen, sport area and kids’ play room. In the second floor are more quiet areas such as master bedrooms, relaxing library corner, bathroom and a child’s bedroom, which is connected to the playroom with a vertical climbing pole.  In the curved interior the majority of casegoods and door jams had to be custom made using the templates created on-site.   In order to accentuate the house’s curved lines, a hidden lighting was used in the most areas, whose light intensity and spectrum were carefully calculated. Also it was not easy to find contractors who were willing to take on manufacture of curved elements – stairs, windowsills, counter tops, etc., most of which were eventually  made by UAB Sveiki namai.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.