Privatus gyvenamasis Nr. 83 2016

#1_vonia_Vaiva_Andriusyte.jpg

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 84 m2

Botanikos apartamentai

Kaip ir pro langus atsiveriančiame Botanikos sode, taip ir viduje - nekuriami barjerai - čia kuriamos šviesios erdvės, mezgančios kontaktus tarp gyventojų. Visoms reikalingoms funkcijoms atskirti tarnauja transformuojami baldai, bet ne mūras.Nepelnytai dažnai vonios erdvei priskiriama tik utilitari funkcija. Nors gyvenimas čia verda tiek pat, kiek ir bet kurioje kitoje namų erdvėje: rytais vanduo budina žvaliai dienai, o sugrįžus atpalaiduoja prieš miegą. Botanikos apartamentuose vonia susilieja su gyvenamosiomis erdvėmis per 3 metrų aukščio langą, taip įsileisdama vidun rytinę saulės šviesą. Stiklas yra padengtas elektromagnetine plėvele, kuri gavusi elektros impulsą, tampa matine. Tad prireikus šiek tiek privatumo, tereikia paspausti mygtuką - langas apsitrauks rūku.Kūno mankšta ir proto lavinimas - neatsiejami dalykai. Kaip ir jų erdvės, įkurdintos erkeryje ir paremtos santvara.  Miegamojo grindys buvo lengvai kilstelėtos knygai. O transformuojamas kosmetinis staliukas, skiriantis miegamojo ir darbo erdves, besisukdamas transliuoja kiną, muziką, saugo juvelyriką bei gali būti naudojamas kaip alternatyvus darbo stalas. Interjero architektūra yra minimalistinė, sutelkianti dėmesį į mažiausias detales. Nuo sienose paslėptų metalinių grindjuosčių iki nestandartinių baldų sprendimų, viskas buvo parinkta siekiant sukurti precizišką, harmoningą ir kokybišką erdvę gyventi.  Kaip ir kiekvieno aistringo šachmatininko namuose, taip ir čia - figūros yra užėmusios garbingiausią poziciją ant kavos staliuko. Svetainės kompoziciją papildo laikui nepavaldi rusvos odos sofa ir Edvard'as Munch'as užnugarėje.Virtuvė buvo sukurta iš dviejų monochromatinių tūrių. Juodasis tūris tarnauja kaip virtuvės baldas ir durys, slepiančios san. mazgą bei skalbyklą. Baltasis tūris buvo kilstelėtas nuo žemės ir paryškintas dviem juodais potepiais - fenikso stalviršiu ir metaline lentyna. Prireikus, virtuvė užmaskuojama mygtuko paspaudimu nusileidžiančiu ekranu. Tuomet - metas kinui.

English:

The interior reflects the Botanical gardens outside with the wide windows serving to bring the two spaces together - not the masonry, but the transformable furniture and technology create light open spaces that allow residents to connect with each other.The bathroom undeservedly often is treated as just a space for utility. Although people live here as often as in the living spaces: fresh water awakens in the mornings and wash away all our tiredness in the evening. Botanical apartments’ bathroom blends with the living spaces while taking the shower through over 3 metres height window by giving inside sunlight. The glass is coated with electromagnetic film, which receives electric impulse and completely becomes matte. So if necessary of privacy, just push the button - the window will cover by fog.Mind and body exercises are going hand in hand - the same as do their spaces, settled in the bay window and upheld by the pull up bar truss. By the reflection on the dressing table's mirror, the working spaces is merging with bedroom, which flooring offers a perfect dias for a book.Behind the secret kitchen doors, which blends into the living room, washing room and the guest bathroom has been hidden. Whole kitchen could be completely distinguished by the unfolding screen with the click of button. Then The Cinema begins. 

 

Projektas nugalėjo konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė'16“ nominaciją – „Geriausias vonios kambario projektas“

Fotografijų autorius: Simonas Linkevičius ir Vaiva Andriušytė.