Privatus gyvenamasis Nr. 11 2017

#1_svetaines_interjeras.JPG

Buto rekonstrukcija

     Sename name esantis butas nuo pat pradžios sužavejo savo aukšomis lubomis ir dideliais langais, tačiau turėjo ir nemažai trukumų: mažą virtuvę, siaurą ir ilgą koridorių, kuriame netelpa jokia spinta, bei dailylentėmis dekoruotas sienas. Tad interjero darbai prasidėjo nuo griovimo ir perplanavimo darbų.

Pertvara tarp svetainės ir virtuvės buvo dalinai išgriauta, tai leido pilnai išnaudoti siaurą koridoriuką -  virtuvės nišoje tilpo šaldytuvas ir skalbimo mašina, o iš prieškambario pusės  atsirado galimybė padaryti drabužinę.

Grindis pagal šeimininkų pageidavimus pavyko išsaugoti, o dailylentes bei tamsias spalvas pakeitė dekoratyvinės plytelės. Baldų bei kitų interjero detalių stilistika irgi visiškai pasikeitė – sunkių bei tamsių klasikinių baldų neliko, jų vietoje buvo suprojektuoti šviesūs baldai, į svetainę ir virtuvę bei parinkti ryškesni skandinaviško stiliaus minkštasuoliai ir šviestuvai.

Šeimos numylėtiniai – du katinai – irgi nebuvo užmiršti, sandėliuko duryse jiems buvo specialiai išfrezuotas įėjimas.

Fotografijų autorius: Raimundas Urbakavičius.