Privatus gyvenamasis Nr. 98 2017

1_virtuve_Ingrida_Bieliauske.jpg

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 90 m2

Butas Antakalnyje

Butas, esantis miško apsuptyje, skirtas jaunai trijų asmenų šeimai. Užsakovai neveltui rinkosi tokią aplinką. Kasdienių rūpesčių vejama šeima norėjo pabėgti nuo miesto šurmulio ir namuose jausti gamtos apsuptį bei ramybę. Pagrindinis šeimininkų pageidavimas ir keliamas tikslas buvo sukurti funkciškai patogų, šviesų, jaukų, moderniai eklektišką interjerą, kuriame duominuotų kuo daugiau natūralių medžiagų.
90kvm bute išnaudotas kiekvienas kvadratinis metras. Erdvė aiškiai padalinta į dvi dalis: ramioji zona, kur numatyti miegamieji su san. mazgais ir aktyvioji – svetainės ir virtuvės zona, kur šeima praleidžia daugiausiai laiko. Pro didelius buto langus patenka daug natūralios šviesos, tad norėjosi išlaikyti šviesų namų charakterį. Įgyvendinant natūralumo idėją, buvo pasirinktos medinės ąžuolo parketlentės, kurios derinamos su ornamentinėmis plytelėmis. Medis vyrauja ne tik grindyse, bet jį galima pastebėti ir ant sienų, lubų, taip pat balduose. Nebijoma eksperimentuoti  dažant medinius paviršius, alyvuojant skirtingomis spalvomis, taip išgaunant kontrastą tarp paviršių. Interjere naudojama pilkšvų tonų spalvų paletė. Reikia pastebėti, kad erdvėse darniai susipina formos, faktūros, nebijoma derinti daugiau atspalvių. Svarbus buto interjero akcentas – virtuvės ir valgomojo zonose atsikartojantys melsvos spalvos tonai, žaismingai sąveikaujantys su dinamiškai išsidėsčiusiomis žalvario detalėmis.
Butas gamtos apsupty interjero sprendiniais susilieja su pro langus matomom pušų viršūnėm ir dangaus mėliu. Natūralumas, šviesa, spalvų dermė tampa neatsiejamos ramybės oaze jaunos šeimos namuose. Dinamiškas žalvario detalių panaudojimas maloniai kontrastuoja su ramiu koloritu bei sukuria žaismingą šviesos atspindžių šokį.

English:

The interior of a family apartment stands out for its natural materials, playful details and amazing natural light. Apartment is surrounded by nature, so interior design is inspired to combine indoor solutions with the view outside – top of pines and blue sky.
Naturality, light, combination of colors – that is what makes this apartment a peaceful place to live in.
Moreover, dynamic details of bronze  in interior contrast with calm colors and creates a playful dance of light reflections.

Fotografijų autorius: Vytautas Narkevičius.