Privatus gyvenamasis Nr. 206 2017

Apie projektą:

Įmonė: UAB „Kubinis metras“
Pagrindinis autorius: Janina Basova
Bendraautorius: Eivina Lazickaitė (dizainerė)
Šalis: Lietuva
Plotas: 48,83 m2

Mažasis loftas

Šis nedidelis loftas sukurtas senos statybos daugiabučio bute, tai buvo viena iš priežasčių, kodėl nutarėmė priimti sprendimą visiškai jį perplanuoti - nugriovus senąsias pertvaras atsirado galimybė erdvę formuoti patogiau nei anksčiau. Naujoji siena, atskirianti miegamojo erdvę, buvo pastatyta iš plytų ir nudažyta pilkai. Tai labai sklandžiai siejosi su klientės asmeniniu skoniu - artimas nenugludintas RAW stilius, nepaslėptos struktūrinės detalės.
Didžiausias išplanavimo pokytis - sujungėme svetainės bei anksčiau buvusio miegamojo kambario (o mūsų projekte - virtuvės) erdves ir šitaip sukūrėme bendrą zoną, turinčią ne tik balkoną, tačiau ir gana romantišką, kiek iškeltą skaitymo erdvę šalia lango.
Būste dominuoja gyvos spalvos - šiltos medienos atspalviai, geltonos, žalios spalvos tonai. Virtuvės plytelės - skirtingos, ir žaismingos. Apskritai šio interjero koloritas - labai saulėtas ir šiltas.

English:

This compact loft was transformed from an old apartment building flat, which had a plenty of small rooms before. This is one of the reasons why we decided to replan flat completely. When walls were demolished, we got many possibilities to create functional, airy space. The new wall, which divides bedroom were built by an old bricks - leaving it visible, we paint it in grey colour. This solution were close to client's taste - RAW interior style, not hidden structures.
The biggest change in the planning was the connection between living room and the kitchen (which was the bedroom before). In this way we created the main space, where we have a straight access to the balcony as well as lifted, romantic reading nook near the window.
Vivid colour range - warm wood tones, yellow, green and blue dominates in this flat. Kitchen tiles mixed different, creating playful look. In general the coloring of this particular interior is sunny and cozy.

Fotografijų autorius: Norbert Tukaj.