Privatus gyvenamasis Nr. 53 2018

1_svetaine_Dovile_Sakevice

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 65 m2

Namai tai ne vieta, tai – jausmas

Subtilus, bet tuo pačiu savo charakterį atspindintis dizainas – tokia buvo pagrindinė užduotis kuriant šį 65 kv.m. lofto tipo buto interjerą jaunam vyrui. Tai pavyko įgyvendinti apjungiant urbanistinio ir modernaus stiliaus elementus. Šių namų išskirtinumą ir tarpusavio darną kuria pagrindinės spalvos – balta, juoda ir pilka, o taip pat blizgūs paviršiai, naudojamas medis, stiklas, metalas ir parinktos išskirtinės interjero detalės. Ypatingai aukštos lubos ir harmoningai deranti antrasolė bendroje erdvėje suteikia elegancijos bei autentiškumo. Šiame interjere vienas pagrindinių akcentų yra laiptai, kurie tapo tiek funkcijos, tiek estetikos požiūriu labai svarbus konstrukcinis ir dizaino elementas. Visų pirma, jie suteikia atskyrimo funkciją, šiuo atveju atskirta virtuvės zona nuo svetainės. Taip pat jie padiktavo tolimesnius interjero sprendimus: atsikartojantis linijų motyvas atsirado virtuvėje su stiklo sienele, unikalus veidrodžio rėmas svetainėje, miegamojo kambario užuolaidos, kurių naktinis audinys yra su atsikartojančiomis laiptų turėklų linijomis. Visi šie sprendimai kuria išbaigtumo bei išskirtinumo įspūdį.

The main task of creating this 65 sq.m. loft type apartment interior for a young man – subtle and reflective design. This was achieved by combining elements of urban and modern design. The uniqueness and harmony of these houses are created by the main colors - white, black and grey, glossy surfaces, wood, glass, metal and exclusive interior details. Especially high ceilings and harmoniously matching second floor provide elegance and authenticity in a common space. One of the main accents in this interior is the staircase, it has become a structural and design element of both function and aesthetics. First of all, they provide a separation function, kitchen area is separated from the living room. They also dictated further interior solutions: a recurring line motif appeared in a kitchen glass wall, a unique mirror frame on the site, a bedroom curtain with a night cloth with recurring stair railing lines. All these solutions create the impression of completeness and exclusivity.

Fotografijų autorius: Benas Šileika.