Privatus gyvenamasis Nr. 250 2018

1_Penthouse_By_Ramunas_Manikas_Klaipeda_Lithuania_2018

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 133,02 m2

Butas Paskutiniame Aukšte 04 

Butas su terasa, įrengtas paskutiniame pastato aukšte, Klaipėdos centre. Jame erdvė padalinta į didelę bendrą ir atskiras mažas patalpas. Bendrą erdvę sudaro: koridorius, virtuvė, valgomasis ir svetainė. Pastarąją nuo kitų atskiria siena su židiniu ir televizoriumi. Kiti kambariai: miegamasis, biblioteka, sandėlis, dvi vonios ir du vaikų kambariai. Buto interjere dominuoja tamsi grindų spalva, kuri kontrastuoja su šviesiais sienų ir lubų atspalviais bei pagrindine balta korpusinių baldų spalva. Toks spalvinis sprendimas neužgožia erdvės ir ją dar labiau optiškai praplėčia bei netrukdo susitelkti į per langus matomą Klaipėdos miesto panoramą. Šis vaizdas matomas per buto langus, kurie beveik visi be dieninių užuolaidų. Norint gan asketiškai suformuotai erdvei suteikti gyvumo, tam tikrose patalpose panaudoti keli ryškesni spalviniai akcentai. Tačiau bendra interjero stilistika išlaikyta visame interjere, ji minimalistinė ir sukurianti vientisumo įspūdį. 

Apartment with terrace, located on the top floor of the building in the very centre of Klaipeda. It is divided into one large common space and separate small rooms. The common space consists of a corridor, kitchen, dining room, and living area. The latter is separated by a wall with a fireplace and TV. Other rooms: bedroom, library, storeroom, two bathrooms, and two children's rooms. In the interior, there are prevailing dark-coloured floors, which contrast with bright walls, ceilings and the primary white colour of furniture. Such a colour scheme does not obscure the rooms but rather makes them even more spacious; the colour layout also allows enjoying the panoramic view of Klaipeda through the windows of the apartment, almost all of which are uncurtained. Brighter colour details in some rooms make quite an ascetic design more lively, yet, the overall minimalistic style is maintained throughout the interior and creates the effect of integrity.

Fotografijų autorius: Ramūnas Manikas.