Privatus gyvenamasis Nr. 257 2018

1_Svetaine_The_Apartament

Apie projektą:

Bendraautorės: Andrė Baldišiūtė, Marija Steponavičiūtė, Dovilė Skrupskelienė    

Šalis: Lietuva
Plotas: 138 m2

Esame DO ARCHITECTS – architektūros studija vienijanti per 30 architektų, urbanistų ir interjero architektų. Mūsų projektų portfolio labai platus – nuo urbanistinių kvartalo vizijų, visuomeninių ir privačių pastatų iki interjerų ir jų detalių. Esame įgyvendinę tokius objektus kaip neseniai duris atvėręs kartu su Studio Libeskind projektuotas MO muziejus, pastaraisiais metai vykstanti Ogmios miesto teritorijos konversija, atsinaujinusi Preilos gelbėjimo stotis ir kt. Kuriame interjerus glaudžiai susijusius su lauku, aplinka, kontekstu. Nors dažniausiai interjerus kuriame savo projektuotiems pastatams, savo darbų portfolio turime ir išimtinai interjerinių objektų. Paprastai tai interjerai, kuriuos reikalingas nemažas pokytis – edvių perplanavimas keičiant pastato paskirtį, siekiant didesnio funkcionalumo, dienos šviesos ar tiesiog malonesnių erdvių.

The Apartment

Už stiklinio fasado kylanti saulė iki pat vakaro žaismingai slenka terrazzo grindimis. Šios sukurtos iš skirtingų spalvų ir formų, didelių gabaritų natūralaus akmens, griežtų ir nuskeltų briaunų marmuro, granito ir travertino luitų paskandintų balto betono mišinyje. Terrazzo grindų piešinys tampa fonu pagrindinėje gyvenamojoje erdvėje regimoms detalėms. Smulkios grubios tekstūros sienos, gerdamos į save saulės spindulius, meta šešėlius. Gelsvo šilto atspalvio, sunkaus audinio užuolaidos saugo nuo tiesioginės saulės šviesos, o nerūdijančio plieno rankomis lytimi paviršiai ją atspindi. Skirtingas erdves atskiriančios medžiu apmuštos sienos šioms  erdvėms suteikia dar daugiau šilumos. Natūralaus betono laiptai veda į antrą aukštą. Skirtingoms gyvenimo funkcijoms skirtas matinio ir blizgaus paviršiaus balto betono grindis atskiria jose integruota siaura aliuminio juostelė. Vaizdas su miesto panorama lydi ir intymiausią namų erdvę. Joje – papildomas šviesos šaltinis – stoge iškirstas langas. Čia krintanti šviesa dar labiau sušildo erdvę, o šaltų terrazzo, marmuro, betono, stiklo ir nerūdijančio plieno paviršių erdvei papildomo jaukumo suteikia medžiu išmuštos sienos bei lubos.

Then sun, rising behind the long panoramic glass facade, playfully slides around the unique terrazzo floor up until very evening. The floor is made by using big scale marble, granite and travertine pieces, combined together with a white concrete binder. Natural stones, each of which has its own precise position to create the unique floor drawing, have different shapes, colours and edges. The floor becomes a background for every thoroughly thought detail in the living room. Roughly textured walls absorb the sun rays and create various shadows, warm yellow curtains cover the glass facade and calm down the direct sunlight, wooden wall panels, separating different zones, bring warmth to the living areas.  Natural concrete staircase leads upstairs to a different kind of living experience. This is a unique space for both relaxation and active sports, separated only by a thin aluminium strip on the floor. The most personal space of the apartment also has a magnificent view towards the city and gets an extra light from the skylight. The light, coming from it, reflects from the natural wood wall panels and warms up cold surfaces of terrazzo, marble, concrete, glass and stainless steel, making the intimate atmosphere of the room even more cozy. 

Fotografijų autorius: Norbert Tukaj.