Privatus gyvenamasis Nr. 110 2019

01_svetaine_ruta_tutkute_mikalauskiene

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 85 m2

Butas Centre

Kuriant šio buto interjerą, pagrindinis noras buvo sukurti lengvumo jausmą namuose. Erdvė turėjo būti šviesi, erdvi, moderni. Tačiau užsakovų noras buvo eksponuoti turimus paveiklus, skulptūras, knygas ir kitas mielas smulkmenas, sukauptas per metus, ir teikiančias džiaugsmą akiai ir jaukumą namams. Kuriama aplinka ne tik turėjo padėti atsiskleisti esamiems daiktams, bet ir nekonkuruoti su jais, kad erdvė neatrodytų perkrauta. Todėl buvo pasirinkta neutralių spalvų paletė visam interjero pagrindui (pilka, balta, juodi akcentai, pastelinės tekstilės spalvos)  ir natūralios medžiagos, kaip medinės grindys ir baldai. Esamo buto išplanavime buvo racionaliai pertvarkyta vonia, sukuriant „nematomą“ vietą skalbimo mašinoms ir įrengiant didelį dušą. Taip pat buvo pertvarkytas holas jį didinant ir labiau atveriant bendrą erdvę, o hole suprojektuotas pagrindis pasidėjimo baldas su atviromis lentynomis. Šios lentynos dalina koridorių į dvi zonas ir vizualiai jį suskaido, kad neatrodytų ilgas ir siuaras. Taip pat jos funkciškai atskiria sandėliavimo spintų zoną nuo holo erdvės. Atvirų lentynų baldas atkartojamas ir svetainės erdvėje. Dėl poreikio daug įvairių daiktų eksponuoti atvirai, pasirinkta juos zonuoti poroje suprojektuotų vietų, nedėstant po visą butą. Toks sprendimas kuria tvarkos ir organizuotumo jausmą, neapkrauna erdvės, o tuo pačiu – gausybės atvirai eksponuojamų daiktų margumas teikia gyvumo, jaukumo ir reikiamų akcentų namų interjerui. Sukurti šviesūs, erdvūs, o tuo pačiu – jaukūs bei turintys asmeninį charakterį namai.

English:

The key to the interior design of this apartment was to create a sense of lightness in the home. The space had to be bright, airy, modern. But customers desire was to exhibit sculptures, books and other cute little things collected throughout the year. Interior environment had to help unfold all those objects and not compete with them to keep the space from looking crowded. Because of that, a neutral color palette for the entire interior (gray, white, black accents, pastel textiles) and natural materials like wooden floors and furniture were chosen.The hall was redesigned to enlarge it and open up the space, the main open-shelves furniture was also designed there. These shelves divide the corridor into two zones and visually divide it so that it doesn't look too long. They also functionally separate the storage area from the hall space. Open-shelf furniture is also replicated in the living area. Due to the need to exhibit many different items openly, it was chosen to zone them in specifically  designed areas without spreading the throughout entire apartment. Such a solution creates a sense of order and organization, does not overload the space, and at the same time - openly displayed objects gives life, coziness and accents to the interior.Light, spacious and at the same time - cozy and personal home was created.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.