Visuomeninis Nr. 107 2015

Apie projektą:

Šalis: Lietuva

Plotas: 50m2

,,Ali''  šokoladinė

Sustingusi ir balta aplinka, lengvai pasvirusiomis kolonomis, baldų plokštumomis bei metalinėmis detalėmis, nepastebimai
nukreipia žvilgsnį į dėmesio centrą – skanėstų vitriną. Pastaroji orientuota į prekybos centro salę, išnaudojant lankytojų srautus,
kviečia į vidų.
Patalpos viduje išdėstyta, iš visų pusių apeinama ir apžvelgiama, aptarnavimo sala - patalpos centras, aplink kurį sukasi klientų ir darbuotojų srautai. Priešingose patalpos pusėse išdėstyti dviejų tipų, pasimėgavimo skanėstais ir gėrimais, zonos. Baro aukščio staleliai labiau skirti greitam esspreso ir migdoliniam pyragaičiui paragauti, o lounge tipo - patogesniam skanėstų smaguriavimui. Pasyviai aplinkai kaip kontrastas pagamintas didelis ir aktyvus šviestuvas, kurio apdailai panaudotas auksinis veidrodis, tarsi įkvepia patalpai gyvybės - sugeria į save aplinkos spalvas, judesį, kvapus, skonius bei spinduliuoja šiltą nuotaiką.

,,Ali'' chocolate house

A frozen white interior with slightly tilted columns, furniture surfaces and metal details unnoticeably direct the viewer's gaze
towards the center of attention – the showcase of goodies. The showcase faces the hall of the shopping center, taking advantage of the customer flows and inviting everyone in.
A service island is located in the middle of the space, accessible and visible from all sides, the center which clients and employees orbit around. Two types of zones for enjoying goodies and drinks are arranged either side of the space. The bar-height tables are meant for having a quick espresso and piece of almond cake, whereas the lounge tables were designed for a more comfortable tasting of goodies.
The large and active light fixture, decorated with a golden mirror, was designed to provide a contrast to the passive environment, giving the interior the impression of liveliness, absorbing the colours, smells and tastes that surround it, as well as emitting a warm mood.

 

Projektas laimėjo ,,Metų interjeras/Auksinės paletė'15" kategorijoje: „Geriausias visuomeninis interjeras“

Fotografijų autorius: Darius Petrulaitis.