Visuomeninis Nr. 147 2016

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas:  24 084 m²

Jungtinis gyvybės mokslų centras

Vilniaus universiteto jungtinio gyvybės mokslų centro interjero koncepcija išreiškia  išskirtinę pastato tipologiją, labai sudėtingą funkcinę paskirtį, bendrą architektūros koncepciją ir meninę - stilistinę raišką. Gyvybės mokslų idėja, susijusi su esminių gamtos reiškinių tyrinėjimu ir suvokimu reikalauja sudėtingų technologinių procesų, kurie įtakoja išskirtinės aplinkos formavimą. Šiuolaikinės studentų teorinio mokymo tendencijos priklauso nuo realių mokslo tiriamųjų darbų, jie studijuoja šalia patyrusių mokslininkų laboratorijų, nuolatos bendradarbiauja ir dalyvauja praktikoje. Didelis dėmesys skirtas gamtos muziejaus sprendiniams. Pasaulinio lygio mokymo ir mokslo veikla reikalauja atitinkamos aplinkos, taigi pastato bendrųjų erdvių, mokymo patalpų ir laboratorijų interjerų sprendimai atspindi pirmaprades gamtos idėjas: išryškintos natūralaus betono konstrukcijos, pro tinklo lubas arba visai atvirai matomos inžinerinės komunikacijos, universalus patalpų planavimas, laisvas baldų išdėstymas bendrose erdvėse, kontrastuojantis su griežta įrangos sistema laboratorijose. Pastate dominuoja žalia gyvybės spalva, kiti spalviniai akcentai atitinka skirtingų patalpų paskirtį.

 

Projektas nugalėjo konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė'16“ nominaciją – „Geriausias spalvinis sprendimas“

Fotografijų autorius: T. Černiauskas, M. Slapšys.