Visuomeninis Nr. 171 2017

2017_DOCK_By_Ramunas_Manikas_Klaipeda_Lithuania_1.jpg

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 71,24 m²

DOCK

„Dock“ (angl. dokas) – mėsainių restoranas Klaipėdoje. Užsakovai nuo pat pradžių žinojo, kad nori turėti maitinimo įstaigą su industrinio stiliaus interjeru. Kartu buvo išrinktas ir vardas, kuris suteikė įvairių galimybių jį atspindėti interjere. Iškart buvo atsisakyta įprastų ir jau klišiniais tapusių jūrinės temos atributų . Interjeras  buvo kuriamas pasitelkiant laivų remonto įrenginiui – dokui ir šiuolaikiniam uostui būdingas detales. Taip interjere atsirado mėlynos spalvos jūrinį konteinerį imituojanti baro fasado apdaila. Vietą surado individualiai pagaminti, į pramoninius šviestuvus su žirkliniais laikikliais panašūs baro šviestuvų gaubtai, metalinės įstiklintos, virtuvę ir lankytojų salę atskiriančios konstrukcijos, stalų kojos bei lentynų konstrukcijos. Buvo pagaminti net gėrimų pilstymo kranų vartai, nes norėjosi jų masyvesnių nei galėjo pasiūlyti tiekėjai. Sienos išklijuotos glazūruotomis plytelėmis bei dalinai paliktos tinkuotos, grindys - pramoninio betono. Tai irgi formuoja erdvės įspūdį, artimą uosto sandėliavimo patalpoms.  Jaukumo į interjerą įneša senus dažytus ir nublukusius paviršius imituojantys sendinti mediniai stalų ir baro stalviršiai. Žaismingumo erdvei suteikia skirtingų kėdžių derinimas ir jų rudos odos spalva, panašūs į laivų pavadinimus užrašai, panaudoti interjere  bei kambarinių augalų žaluma. Taip pat šiam objektui buvo sukurtas logotipas, vidaus ir išorės reklamos iškabų dizainas.

English:

„Dock“ is a burger restaurant in Klaipeda. The customers had always known they would like to open a catering establishment of industrial interior design. Together with clients, the name of the place was chosen, which gave various possibilities to reflect it in the interior. The standard and already cliche attributes of the maritime theme were immediately abandoned. Instead, attributes of a ship repair yard (a dock) and a modern port were used. Thus, a blue facade finish of a sea container imitation was added to the interior. Custom-tailored bar lamp shades, analogous to industrial scissor lamps, metallic glazed partition between a kitchen and a visitors’ hall, table legs and shelving elements found their niche here. Even the brewery pipe look draft tower was made, because suppliers could not provide the size the restaurant needed. The walls are finished with glazed tiles and partially left plastered, the floors – with commercial concrete. This gives an impression of space, similar to seaport storage facilities. Wooden tabletops and bar tops, which are imitating aged and stained surfaces, make the interior warm. The space is enlivened and vivified by a chair mix and their brown leather colour, ships’ name-reminding inner labels, and green indoor plants. The design of the logo, exterior and interior signage was also created for this site.

Fotografijų autorius: Ramūnas Manikas.