Visuomeninis Nr. 167 2019

2019-Laimes-Tiltas-By-Ramunas-Manikas-Vilnius-Lithuania-1

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 202,05 m²

Laimės Tiltas 

Juvelyrikos ir laikrodžių salonas „Laimės Tiltas“ įrengtas rekonstruotuose Pacų rūmuose, Vilniuje. Planuojant patalpas išlaikytas senas jų išdėstymas, tik iš atskirų jos sujungtos į vientisą erdvę. Įrengus laiptinę, taip pat prijungtos ir rūsio patalpos. Pacų rūmų pastatų kompleksas yra  paveldo objektas, tad tai įpareigojo užsakovą dalinai atkurti istorines interjero detales. Patalpose buvo restauruoti lubų skliautai, sienų tapybos elementai bei kai kur atidengtos senos plytos. Taip pat buvo atkurta kiekvienos patalpos sienų spalva ir faktūrinis tinkas. Naujos apdailos medžiagos buvo renkamos jas kruopščiai derinant prie senųjų tam, kad sukurti vientisos erdvės įspūdį. Projektuojant prekybinę įrangą ir užsakant baldus bei šviestuvus pasirinktos modernios bei šiuolaikiškos jų formos, bet laiko patikrintos ir ilgaamžės apdailos medžiagos. Tai – natūralus akmuo, oda ir bronzos spalvos anoduotas aliuminis, kuris panaudotas prekybos įrangai bei  kitų interjero detalių gamybai. Visus šiuos interjero sprendimus tarsi apjungia pirmo aukšto patalpose pakabinti stilizuoti klasikiniai sietynai, šiai išskirtinei erdvei suteikiantys iškilmingumo bei puošnumo. Rūsio patalpos įrengtos vadovaujantis tais pačiais principais, tik sienų apdailą čia keičia atvertas senų plytų mūras. 

“Laimės Tiltas”

Jewellery and watch shop is located in the reconstructed Palace of the Pac Family in Vilnius. The premises retained their former arrangement, except for the individual spaces joined into one. Upon the fitting of the stairway, the basement premises were joined as well. The buildings of the Palace of the Pac Family is a heritage object, obliging the client to partially recreate the historical interior details. This involved restoring the vaults of the ceiling, wall painting elements and opening some pieces of the old brickwork. The original colour and textured plaster has been restored as well. The new finishing materials were carefully selected to match the old ones in order to create an impression of a solid space. The shop equipment, furniture and lighting feature modern and contemporary forms, but also time-tested and durable finishing materials. These include natural stone, leather and bronze-coloured anodized aluminium, used for the shop equipment and other interior details. All these interior solutions are as if united by the stylised classical chandeliers, featured in the ground floor premises, creating a sense of luxury and splendour in this exclusive space. The basement premises were decorated according to the same principles, except that the wall décor was replaced with open brickwork. 

Fotografijų autorius: Ramūnas Manikas.