Visuomeninis Nr. 197 2019

1_baras_plazma

Apie projektą:

Bendraautoriai:  Aistė Galaunytė, Viltė Zubrytė
Šalis: Lietuva
Plotas: 1135 m2

Švyturys BHouse 

Projektavimo užduotis buvo plati ir aiškiai apibrėžta – gastrobaras su scena, parduotuvė, degustacinė erdvė, ekspozicijos zona, konferencijų salė ir kt. Tai vieta bendrauti ir pažinti alaus gamybos tradicijas. Mūsų iškelta interjero koncepcija rėmėsi tuo, kad alaus tradiciją galima pažinti kiek kitaip, ne standartiškoje įprastoje alaus pub’o erdvėje, o šmaikščiau ir neįprasčiau, pasakojant naują alaus gėrimo pasakojimą, pasitelkiant, kartais iki smulkių detalių apgalvotais, kartais, rodos, visai atsitiktiniais elementais. Medžiagiškumo, spalvų ir interjero elementų tarpusavio santykis šiame interjere – vienas svarbiausių momentų. Jis kuria interjero išskirtinumą ir bendrą nuotaiką. Kūrėme netikėtus derinius – marmuras su neapdirbtu rifliuotu metalu, ar industriniai jūriniai šviestuvai su elegantiškais odiniais baldais – taip įnešdami diskusijų ir netikėtumo. Tikriausiai daugiausia klausimų ir emocijų sukelia žuvų dalių skulptūros, kurios pradžioje šokiruoja ir sukelia keistus jausmus paskui su jomis „susidraugauji“, o galiausiai atrodo, kad čia jau „gyvena“ amžius. 

The scope of our design commission was broad yet clearly defined. The interior of Švyturys Brewery needed to include a bar, a beer shop, a tasting area, an exhibition space, a conference room, a concert stage, and more to become a place where people could socialize and learn about Lithuania’s proud beer brewing culture.These design imperatives allowed us to break free of gastropub interior design standards to come up with our own unique and playful solutions.Located in the seaside town of Klaipėda, Švyturys Brewery stands right next to a historic brewery known throughout the area. Drawing on this coastal region’s rich beer brewing tradition, we opted to emphasize the interplay of colors, materials, and various precise and seemingly random, witty narrative elements to surprise and stimulate conversations.Unexpected combinations of marble and rough-rolled metal, or salvaged marine luminaires and elegant leather furniture allowed us to emphasize the gastropub’s singular location and character while fostering its unique atmosphere. Even the large and startling fish sculptures that fill the pub’s huge open space feel perfectly normal after a short while.

Fotografijų autorius: Darius Petrulaitis.