Visuomeninis Nr. 29 2011

Pagrindinė užsakovo užduotis buvo gana paprasta bei konceptualiai asketiška – kavinė turi būti šviesi. Daugiau jokių kitų (neskaitant finansus) apribojimų bei pageidavimų nebuvo.

Kadangi planuojama kavinė yra įsikūrusi vijokliais apaugusio Mokytojų Namų kiemelio pašonėje –  žalios sienos ideja gimė iš karto. Projektavimo eigoje keitėsi tik jos pavidalas. Žaliajai vijoklių sienai buvo suteikta dar ir baro lentynos funkcija. Didžiausias šio projekto galvosūkis buvo, kaip išplėsti sąlyginai mažą patalpą negriaunant jos centre esančios masyvios nešančios sienos. Po ilgų svarstymų buvo nutarta naudoti optinę iliuziją sukuriančius didelių gabaritų veidrodžius, kurie tarsi ,,ištrynė" erdvės ribas ir suteikė interjerui papildomų netiketų rakursų. Grindims pasirinkome klasikine eglute klotą ąžuolo parketą, kuris bežaidžiant su atspindžių koncepcija persikėlė ir ant stalų, palangės paviršių. Siekiant labiau sustiprint ,,kambario" atmosferą, pagrindiniam apšvietimui pasirinktos paprastos stalinės lempos, o sėdimiems baldams naudojami naujam gyvenimui prikelti krėslai ir kėdes.

Fotografijų autorius: Augis Narmontas.