Baldų pasirinkimas gali būti išties nelengva užduotis, ypač įvertinus tai, kad tendencijos nuolat kinta. Net ir viena netinkamai panaudota detalė kartais sujaukia visą kambario įvaizdį. Tam, kad pavyktų to išvengti, pristatome jums naujausias 2020 metų interjero tendencijas. Pastarosios apima paprastas, tačiau kartu intriguojančias bei unikalias idėjas. Taigi, kokie svetainės baldai ir ne tik bus populiarūs artėjantį sezoną?


Rožiniai atspalviai – tai, ko nepamiršime

Ši švelni, pastelinė spalva savo populiarumo nepraranda jau kurį laiką. Ne išimtis – ir artėjantys 2020-ieji. Ji leidžia sukurti tobulą harmoniją tiek su neutraliais, tiek su ryškesniais tonais. Be to, yra daugybė skirtingų rožinių atspalvių: tiek šiltesnių, tiek šaltesnių. Pavyzdžiui, jei norite sukurti rafinuoto stiliaus svetainę, rekomenduojama rinktis blyškesnių tonų minkštus baldus. Tiems, kurie labiau mėgsta akcentuoti mažesnes detales, turėtų patikti tokių atspalvių pagalvėlės bei pledai. Jie patraukliai atrodo ant pilkų ar tamsiai mėlynų sofų, fotelių.

Pirmenybė patogumui ir moderniam dizainui

Sofos ar minkšti kampai – neatsiejama mūsų namų dalis. Tokie svetainės baldai leidžia atsipalaiduoti, pailsėti. Tai tarsi energijos šaltinis, padedantis lengviau susitvarkyti su kasdiene rutina. Netinkama šios namų detalės forma, medžiagos ar nusidėvėjimas gali sutrikdyti visavertį poilsį. 2020 metais bus madingos modernaus dizaino, ergonomiškos sofos bei minkšti kampai, sukurti maksimaliam komfortui. Taigi, galbūt atėjo metas atsinaujinti?

Abstrakčios geometrinės figūros

Netobula geometrija, masyvios linijos ir sunkiai apibūdinamos figūros – tai, kas neabejotinai vyraus artėjantį sezoną. Pastebima ir palaipsniui besikeičiančių interjero elementų tendencija. Etninius motyvus vis labiau užgožia abstrakčios formos, medžiagos ir raštai. Siekiantiems tai įgyvendinti savo namuose verta pasitelkti komodas, TV ar kavos staliukus. Kontrastui sukurti puikiai tinka ir minkšti svetainės baldai: foteliai, sofos, pufai ir pan.

Natūralių medžiagų tik daugės

Natūralios medžiagos interjere dominuoja jau pastaruosius porą metų. Viena iš pagrindinių priežasčių – vis populiarėjanti ekologija ir tvaraus vartojimo principai. Maišant skirtingų tekstūrų medžiagas paprasta sukurti unikalią aplinką. Tinkamas to pavyzdys – linas, vilna ir kailis. Dažniausiai šie audiniai dominuoja minkštuosiuose balduose. Verta nepamiršti ir medinių detalių: spintelių, staliukų, komodų ir netgi padėkliukų.

Švelnios ir aptakios formos

Jau žinome, kad asimetrija ir modernus stilius bus vieni iš 2020-ųjų hitų. Be viso to į mūsų kasdienybę po truputį sugrįžta ir švelnios, aptakios formos. Panašios vyravo ir 1970-aisiais. Bene lengviausiais būdas jas pritaikyti savo namuose – minkšti svetainės baldai, tokie kaip sofos, foteliai ar netgi pufai.

Metalinės detalės taip pat neliks užmirštos

Kitais metais savo populiarumo nepraras ir metalinės interjero detalės. Jų spalvų pasirinkimas itin platus: juodos, auksinės, bronzinės ir t. t. Yra daugybė būdų, kaip tokius elementus pritaikyti savo namuose. Vienas iš tokių – baldų rėmai. Pavyzdžiui, tinka kavos staliukas su metalinėmis kojelėmis arba fotelis su tokios pat medžiagos porankiais. Patraukliai atrodo ir atviros konstrukcijos lentynos arba panašaus dizaino komodos.

Daugiau informacijos: magresbaldai.lt