Sporto centras „Bonobo“ – interjeras, kurtas ekstremalesnių treniruočių mėgėjams

 

Interjero autoriai „B Architects“ (Eugenijus Byčenkovas ir Kastytis Bieliauskas)
Nuotraukų autorius
Norbert Tukaj 

Tekstą parengė Gytautė Ivanauskaitė

 

Šis projektas išskirtinis – sporto ir laisvalaikio centras „Bonobo“ Lietuvoje neturi analogų. Jame galite rasti 10 metrų aukščio laipiojimo uolomis sieną, uolakopos (angl. „bouldering“) sieną su gausybe trasų, treniruoklių salę, mokymų-konferencijų kambarį, persirengimo patalpą, virš laipiojimų trasų įrengtą poilsio zoną-terasą. Visa tai užima 645 kvadratinių metrų.

 

 

„Interjero projektas gimė iš puikaus bendradarbiavimo su užsakovu. Nuolatinis dalijimasis norais, idėjomis davė tokį rezultatą. Neįmanoma projektuoti interjero tokios tipologijos funkcijai vien kartojant tendencijas. Patalpų struktūrą, jų funkciją padiktavo žmogaus judėjimo kryptis. Pagrindinis dėmesys skirtas laipiojimo salės reprezentatyvumui. Patalpos aukštis, laipiojimo sienų reljefai, spalvoti kabekliai kuria spalvų ir šešėlių dinamiką“, – teigia vienas iš projekto autorių Kastytis Bieliauskas.

Suvaldyti tokio dydžio plotą nebuvo lengva, tačiau dizaineriai neišsigando. Daug laiko užtruko pakeisti senųjų erdvių išdėstymą. Iš chaotiškumo reikėjo pereiti į funkcionalų išdėstymą. Projektuojant patalpas, buvo aiškiai matoma, kurios konstrukcijos bus paliktos. Tai – gelžbetonio plokščių perdangos ir vamzdynai.

 

 

 

„Akcentavome pramonės rajone vyraujantį charakterį, naudojome monochrominius atspalvius. Sporto salės, persirengimo kambarių, dušų patalpose daug dėmesio skyrėme pavieniams elementams. Jie traukia akį aktyviomis spalvomis. Dušų zonos monochrominėje aplinkoje išryškėja purpurinė ir geltona. Sporto salėje, koridoriuose įrengėme LED laužytų kreivių apšvietimą“, – darbų eiga dalijasi autoriai.

LED šviestuvai puošia konferencijų kambarį, o ryškios kėdės sukuria žaismingą nuotaiką. Pati išskirtiniausia erdvė – laipiojimo uolomis salė. Joje šešėlių žaismą sukuria laužytų sienų reljefai. Plokštuminėje dalyje šios kreivės atsispindi ir atkartoja šešėlius. Visa kita – dinamiką kuriančios kabeklių spalvos. Patalpa pritaikyta judėti tiek horizontalia, tiek vertikalia projekcija.

2018 m. įgyvendintas visuomeninio interjero projektas džiugina ne tik kūrėjus, užsakovus, bet ir lankytojus, nes čia jie gali sportuoti ir kokybiškai leisti laiką. Tai puikus poilsis po darbingos dienos.

Daugiau nuotraukų:

     

Balsavimas konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'18“