Vaizdinga interjero baladė

Projekto autoriai: HAO Design
Vieta: Gaosiongas (kin. Gaoxiong, angl. Kaohsiung), Taivanas
Įgyvendinta: 2016 m.
Plotas: 165 m²
Nuotraukos: Hey!Cheese
Tekstas: Gintautės Kisieliūtės

 

Jau iš pirmo žvilgsnio susidaro šviesaus, prabangaus, erdvaus interjero įspūdis. Būstas neatrodo pernelyg ištaigingas ar per daug solidus, konservatyvus. Priešingai – baltame fone išryškėja sodrūs spalviniai akcentai, o kartu su jais – gyvenančių žmonių pomėgius atskleidžiantys elementai. Būtent to ir siekė projekto autoriai HAO Design, nes jiems buvo svarbu suderinti visos šeimos stilistinę sampratą, patenkinti poreikius, visa tai papildyti kūrybiškomis idėjomis formuojant nemažo ploto interjerą.

 


Užmegztas glaudus bei atviras ryšys su klientais padėjo pelnyti pasitikėjimą dizaineriais, priėmusiais netradicinius, nestandartinius, drąsius sprendimus. Visi jie buvo daromi siekiant kuo ryškiau atspindėti tiek estetinius, tiek praktinius gyventojų poreikius, tačiau pirmiausia reikėjo suderinti visų šeimos narių pažiūras. Vyresnė karta buvo nusiteikusi į namus įsileisti klasikinio dizaino grožį, o štai jaunesnė  natūraliai norėjo modernumo, paprastumo. Dizainerių komanda gebėjo suformuoti harmoningą aplinką visiems, o atspirties tašku tapo daugiabutį supanti aplinka – žaliuojantis parkas, nuostabi gamta, į kurią norėta nukreipti didesnę dėmesio dalį. Dėl šios priežasties buvo priimtas sprendimas sienas dažyti baltai, kad išryškėtų pro langus kontrastuojanti žaluma. Siekiant įlieti subtilios klasikos, buvo nuspręsta originalius juodus langų rėmus pakeisti balta arkos formos apdaila. Taip patalpoms buvo suteikta intriga ir unikalus stilius – neprimenantis nei šiuolaikiško, nei klasikinio, tačiau traukiantis akį ir patenkinantis šeimos skonį.

 

 

 

Arčiau langų, šviesiausioje vietoje, įrengta svetainės zona su minkšta, beveik beforme, masyvia  sofa bei 360 laipsnių kampu besisukančia blizgia nerūdijančio plieno plokšte priešais. Vienoje jos pusėje pritvirtintas  televizorius, o kitoje – šeimos galvos pomėgius atspindintys elementai: ausinės, žurnalai, kelionių atributai, knygos ir patogus, jau daugelį metų madingas Barcelona chair krėslas. Šis modernus sprendimas ne tik leido atskirti dvi poilsio zonas, bet ir suteikė interjerui intrigos, išmanumo bei dekoratyvumo. Greta poilsio zonų, Artemide gamintojo šviestuvas nubrėžia valgomojo zoną, kurioje tvirtai stovi barą menantis stalas tankiomis varinėmis kojomis ir  juodo granito stalviršiu. Priešais stalą įtaisyta jauki balta virtuvė. Vidinės jos plokštės papildytos medžio tekstūra, o stalviršiai – baltu marmuru, atsikartojančiu toliau esančių stumdomųjų plokštumų, slepiančių darbo kambarį, dekore. Užvėrus pertvarą, virtuvė atrodo itin puošni, nes baltame fone labai išryškėja abstraktus, grafiškas marmuro piešinys. Visą kompoziciją puošia pora žalių akcentų ir šalia įėjimo pakabintų veidrodžių kompozicija, kurioje atsispindi pro langus matoma ryški medžių lapija.

 

  

 

Greta valgomojo stalo suprojektuota ypač puošni drabužinė naudojama lauko drabužiams laikyti. Jos fasadai puošti veidrodžiu, suteikiančiu prabangos ir atspindinčiu tiek lauko vaizdus, saulės spindulius, tiek vidaus apšvietimą. Iš šios drabužinės suformuotas holas primena kubą, tačiau baldas tapo ne tik privatumo suteikiančia pertvara, bet ir didžiule puošmena, nes jos spindesys darniai dera prie valgomojo šviestuvo bei televizoriaus pertvaros. Dar viena gyventojams džiaugsmą kelianti namų zona – nedidelis, bet labai jaukus balkonas su vonele kojoms. Leisti laiką gryname ore įmerkus kojas į šiltą vandenį malonu net vėsesniu sezonu.

 

 

Viena pagrindinių projekto autorių užduočių buvo ne tik suformuoti stilistiką, patenkinančią šeimynykščių estetinius poreikius, bet ir sukurti atvirą aplinką, kurioje visi galėtų patogiai užsiimti sava veikla, tačiau turėtų galimybę bendrauti – būtent tam skirta atvira erdvė, suskirstyta į privačias zonas. Likusi buto dalis – trys miegamieji su vonios kambariais. Juos dizaineriai kūrė atsižvelgdami į kiekvieno šeimos nario pomėgius. Pagrindinio tėvų miegamojo spalvinė bazė balta. Kambariui išskirtinumo suteikia kiek įmantresnių formų lovos korpusas bei parketlentėmis dekoruota siena ir lubos. Grindims parinkta tamsesnė mediena, nes norėta sukurti kiek solidesnę, intymesnę atmosferą. Aukso ir vario blizgesys, gilūs mėlyni tonai taip pat džiugina gyventojus klasikinių apdailos medžiagų užuominomis, tačiau modernia išraiška. Drabužinėje bei vonios kambaryje naudotas skirtingų atspalvių marmuras, o baldai ir dekoro elementai taip pat mena pamėgtą stilistiką. Kituose dviejuose miegamuosiuose vyrauja didesni kontrastai, drąsesni, šmaikštesni puošybos elementai, tokie kaip ant diržo pakabintas lovūgalis, pilkos sienos ar juodos plytelės vonios kambaryje.

 

 

 

Kurdami interjero projektą, HAO Design suderino keturių asmenų pomėgius, pažiūras, dizaino suvokimą, grožio sampratą. Buvo suformuota prašmatni, elegantiška, tačiau lengva ir nuotaikinga atmosfera. Miegamieji, sukurti atsižvelgiant į kiekvieno skonį, atskleidė tėvų šviesos ir švaros siekį, vaikų pageidavimą įrengti žaismingus, į butiką panašius kambarius. Visų pageidavimai nesutrukdė dizaineriams įkūnyti drąsių idėjų, netgi priešingai – iškelti uždaviniai juos tik paskatino. 

 

Nuotraukų galerija:

                    

 

Žurnalas: „Centras“