„Nüman“ restorano interjeras

 

Interjero autoriai: Aušra Maldžiūnė, Gabrielė Jankutė 
Studija: Anòther Studio 
Nuotraukų autorius: Ignas Maldžiūnas

 

Jeigu restorano stilistiką reikėtų įvardyti kuo įmanoma tiksliau, sakytume, kad tai veikiausiai New Nordic. Šiam stiliui būdingas autentiškumas ir natūralių medžiagų naudojimas, o būtent tai interjere norėta atskleisti ir pabrėžti. Interjero autorės nesivaikė tendencijų kulto, o įsigilino į architektūrinį kontekstą, kuris ir pasufleravo tinkamiausią koncepciją.

 


Atspirties tašku tapo plytos, atsivėrusios atidengus sienų paviršių. Raudonos plytos yra tipiškas bohemiško senamiesčio interjero elementas, tačiau norėta sukurti šviesią, skandinavišką erdvę, todėl jos buvo išbalintos. Kitas dominuojantis dekoro elementas – veidrodžiu dengta baro antresolė. Veidrodžio atspindžiai panaikino baldo tūrį ir masyvumą. Ryškiausia dekoratyvia detale tapo augalai, kurie savo sodria žaluma itin išsiskiria iš subtilaus, natūralių atspalvių kolorito ir sukuria miško pasakos įvaizdį. Šviesių plytų fone kontrastingai išryškėjo garintas, balintas, beicuotas ar tamsus ąžuolas, taip pat betono plokštumos ir žalvario, odos motyvai, pagyvinti blizgiais stiklo bei veidrodžio paviršiais. Norint  neperkrauti erdvės, parinkta daug vienspalvių ir matinių paviršių. Interjero koncepciją papildė nespalvotosios fotografijos darbai.

Siekiant sukurti šiaurietišką interjerą, patrauklų pasaulietiškiems lankytojams, didelis dėmesys buvo skiriamas kokybei, natūralioms medžiagoms, autentiškoms detalėms. Būtent todėl projekto autorėms teko nemažai bendrauti su vietos meistrais: skulptoriais, metalo amatininkais, staliais ir pan. Šviestuvai, stalo, baro apdaila, stiklinis tambūras – tai autoriniai Anòther Studios kūriniai, kuriuos vietos meistrai pagamino šiam projektui.

 

  

 

Apšvietimo taškai interjere taip pat buvo kruopščiai parinkti. Pagrindiniu šviesos šaltiniu tapo nuo aukštų lubų nuleisti dideli žalvario šviestuvai, kurių šviesos intensyvumą galima reguliuoti. Jų dizainą sukūrė interjero studija. Papildomos šviesos suteikia į akis nekrintantys prožektoriai, pritvirtinti prie medinių sijų. Tinkamoje vietoje pritaisytas veidrodis atspindi pro stoglangius sklindančius saulės spindulius ir taip padeda išgauti kuo daugiau natūralios šviesos.

Projekto autorių vizija tikėję ir pasitikėję užsakovai leido kūrėjoms suformuoti autentišką, vientisą koncepciją: pabrėžtos pačios gražiausios erdvės detalės įgavo naują prasmę. Šiaurietiškai subtili, tačiau itin jauki aplinka tapo puikia vieta pavakarieniauti su gera kompanija ir pasimėgauti malonia atmosfera.

Nuotraukų galerija:

                

Žurnalas „Centras“