Venecijos kvartalo butas: miestas parke

Parengė – Žydrė Dargužytė.

Interjero autoriai – studija „Casablanca“.

NuotraukosLeono Garbačausko.

 

Pasak interjero autorių, kūrybinis procesas, kuriame aktyviai dalyvavo ir pati užsakovė, vyko sklandžiai, o ryšiai, užsimezgę projekto įgyvendinimo metu, nenutrūko iki šiol.

 

Jaunos poros būsto, kurio plotas 54 kv. m, interjerą kūrė Laura Byčenkova ir Eugenijus Byčenkovas. Venecijos kvartale įrengtas butas yra skirtas poilsiui, kai jo savininkai grįžta iš užsienio. Veikiausiai dėl šios priežasties jo stilistika dvelkia natūralumu ir ramybe, kurios, regis, čia tiek daug, jog galima pailsėti kaip gamtoje – šviesios spalvos kilimas primena žolę gamtoje, o ant sienų „pražydę“ gėlės kalba apie tai, kad atsipalaiduoti namuose galima ne ką prasčiau nei miške ar parke. Pats kvartalas, kuriame kūrė Laura ir Eugenijus, – tarsi miestas parke. Estetikos ir funkcionalumo dermė neabejotinai atsispindi kiekvienoje erdvėje.

 

 
     

Užėjus į būstą,  pasitinka didelė sieninė spinta dešinėje ir šeimos bei draugų fotografijos kairėje. „Veidrodiniai spintos fasadai optiškai praplečia siaurą ir ilgą koridorių, o nuotraukos pasitinka ir supažindina su būsto šeimininkais bei pasakoja istoriją apie gražiausias jų gyvenimo akimirkas. Šioje spintoje paslėpti visi butui reikalingi buitiniai prietaisai, tokie kaip skalbimo mašina, siurblys, džiovyklė ir pan.“, – pristato L. Byčenkova.

 

 
 

 

Virtuvės ir svetainės erdvė bendra, tačiau šias dvi funkcines zonas vieną nuo kitos skiria baras, pridengiantis maisto ruošimo zoną ir tarnaujantis kaip stalas. Miegamajame spinta nišoje pakartoja jau koridoriuje pradėtą atspindžių žaidimą. Tas pats ir vonioje: už veidrožių slepiasi talpios spintelės. Vedrodžiai, susijungiantys vienas su kitu statmenai, sukuria netikėtų perspektyvų. Visame būste esantys veidrodžiai ne tik praplečia erdvę, bet ir slepia funkcionalias spinteles ir drabužines. Miegamajame vyrauja natūralaus lino atspalvis, o grindims parinkta kiliminė danga primena minkštą pievą. Interjeras šviesus, bet jį gerokai pagyvina natūralaus ąžuolo spalvos baldų plokštumos, lino faktūros, miegamojo ir svetainės sienas akcentuoja augalinių motyvų fototapetai. Korpusiniai baldai ir durys – balti, pagyvinti santūriais klasikiniais filingais. Virtuvėje ir vonioje grindims pasirinktas eglutės raštas, kuris netgi pakyla siena. Miesto parke idėja lėmė, kad atsirado tiek daug „eglutės“ rašto motyvų.

 

         
„Man labai džiugu, kad pavyko sklandžiai realizuoti interjere užsakovų poreikius ir sukurti erdvę, kuri yra vientisa ir harmoninga“, – įspūdžiais dalijasi L. Byčenkova.

 

Kiekviena zona turi ją pabrėžiantį pagrindinį ir papilomą, paslėptą apšvietimą. Lubos lygios, su nišomis paslėptam apšvietimui ir užuolaidoms ties langais.  

Užsakovai šį interjerą įvertino itin palankiai, nes jų tiklas – susikurti ramybės oazę mieste buvo realizuotas su kaupu.

 

Žurnalas: „Interjeras.lt pataria“ ( Nr. 4 (53) 2015)