Biuras Nr. 205 2019

1_atvira_biuro_erdve_Justina_Narauskiene

Apie projektą:

Autorius(-iai): Aleksandras Gvildys, Andrius Sinius, Steen Enrico Andersen; UAB "ARCHINOVA" + "PLH Arkitekter" 
Plotas: 4500m² 
Adresas: Ukmergės g. 124, Vilnius

Bendraautoriai: Start studio - nuomininko interjerų autoriai. Justina Narauskienė, Martynas Kamarauskas, Arvydas Skudra. 

„Asgaard Keys“ biuro interjeras

Projektuojant „Asgaard Keys“ pastatą buvo nuspręsta, kad eksterjere dominuos griežtos, taisyklingos formos, o interjero bendroji erdvė, kontrasto principu, bus plastiška. Numatytos gairės ir nuomininkų interjerams, kadangi vidaus erdvės per visus aukštus persilieja. Pagrindinis interjero akcentas - atrijumas. Atrijumo ašis orientuota į Ukmergės g. ir įstrižai kerta pastato tūrį. Centre susiformavo aštuoneto formos erdvė, kuri padiktavo ir stoglangio siluetą. Kartu su užsakovu ieškota pastato elementų semantinių ryšių su skandinavų kultūra (užsakovas skandinavas), o kadangi išgryninta stoglangio forma primena ne tik aštuonetą, bet ir begalybės ženklą arba rakto skylutę, bendrų diskusijų metu gimė pavadinimas – „Asgaard Keys“. Nuomininkų interjerus, atsižvelgiant į bendrą pastato koncepciją įgyvendino UAB "stART studio" architektai.

When designing the Asgaard Keys building, it was decided that the exterior would be dominated by strict, regular shapes, while the interior space would be plastic by contrast. There are also guidelines for tenant interiors as interior spaces overlap on all floors. The main highlight of the interior is the atrium. The axis of the atrium is oriented to Ukmergės str. and diagonally crosses the volume of the building. An octagonal space was formed in the center, which also dictated the silhouette of the sunroof. The semantic relationship of building elements to Scandinavian culture was sought with the client (Scandinavian client), and since the purified skylight resembles not only the eighth but also an infinity sign or keyhole, the name "Asgaard Keys" was born during the joint discussion. Tenant interior was created and adjusted to the main building concept, authors - UAB "stART studio" architektai.

 

Fotografijų autorius: Aurelija Asinavičiūtė/ ICONICUS Home.