Biuras Nr. 300 2019

1_laiptine_a01_architektai

Apie projektą:

Bendraautorius: Saulius Griguola
Šalis: Lietuva
Plotas: 1000 m2

Volvo Lietuva 

2000-aisiais įsikūręs „Volvo Lietuva“ sunkvežimių centras, 2007 metais buvo renovuotas ir padidintas, o šiandien mums buvo patikėta sukurti biurų dalies, užimančios beveik 1000 kv.m pastato ploto, interjero projektą.  2007 metų patalpų funkcija buvo morališkai pasenusi, todėl mūsų pagrindinė užduotis buvo perplanuoti pastatą pagal šiuolaikiškus standartus. Užsakovas labai gerai paruošė užduotį projektavimui – nuo bendro įmonės stiliaus nuostatų iki konkrečių apšvietimo, inžinerijos sistemų.  Didelis dėmesys skirtas pagrindiniam holui pirmame aukšte. Čia suplanuota registratūra, laukiamasis ir kavos zona svečiams. Iš šios erdvės patenkama į greta esančius kabinetus, pasitarimų kambarius ir kitas patalpas. Pasitarimų kambarių skaičius nuo 2 išaugo iki 5, kiekviename jų įrengta garso ir vaizdo sistema. Buvusi uždara ir tamsi, į antrą aukštą vedanti laiptinė tapo reprezentatyvia – šviesai ir skaidria. Antrame aukšte vyravęs koridorinis išplanavimas, tinkamesnis senesnei biuro kultūrai, taip pat pakeistas – atsirado poilsio erdvė, atviros virtuvės darbuotojams, wc ir drabužinės blokas, apeinamas ratu. Atsisakius mažų patalpų, pavyko sulaužyti nusistovėjusį koridorinių ankštų patalpų pojūtį, atsivėrusioje erdvėje daug maloniau leisti laiką.

Fotografijų autorius: Norbert Tukaj.