Apie projektą:

Šalis:Lietuva
Plotas: 1485 m2

Kviečiame balsuoti už patinkančius interjerus konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė“.

Nordcurrent biuro interjeras

Nemažą įtaką interjero nuotaikos sukūrimui padiktavo tai, kad užsakovas didžiausia Lietuvoje kompiuterinių žaidimų ir leidybos studija NORDCURRENT GROUP, kurios kuriamais produktais žavisi begalė vartotojų pasaulyje. Projektuojant interjerą buvo galvota kaip apjungti šį solidžios įmonės ir jos leidžiamų žaismingų produktų įvaizdį. Visa interjero apdaila nuosaiki, solidi, naudotos aukščiausios kokybės medžiagos.

Projektuojant interjerą buvo vadovautasi atsakingo vartojimo principais didžioji dalis baldų atkeliavo iš senojo įmonės biuro ir buvo pritaikyti naujam gyvenimui naujosiose patalpose. Iš esmės tai net padiktavo interjero stilistiką bei apdailos medžiagų pasirinkimą nors ir seni, bet dar tinkami naudoti baldai turėjo kuo darniau įsilieti į naująją aplinką.

Taip pat labai daug dėmesio buvo skirta čia dirbančių darbuotojų šeimos jausmo sukūrimui. Biure nėra kabinetinės sistemos - beveik visos darbo vietos įrengtos bendroje erdvėje, tačiau darbuotojams buvo siekta suteikti ir privatumo vizualiai atskiriant tam specialiai suprojektuotais baldais, masyviomis stiklinėmis pertvaromis, kurios tarnauja kaip rašymo lentos. Be keleto nedidelių poilsio, svetingumo zonų, buvo numatyta ir didžiulė erdvė, talpinanti tiek valgymo ir laisvalaikio žaidimų zonas, tiek vietą su dideliu ekranu visos įmonės renginiams bei susibūrimams. Atsiradusios naujos erdvės stalo teniso, biliardo bei kompiuterinių žaidimų zonos, skatina darbuotojus neskubėti išeiti namo, praleisti laisvalaikį ir bendrauti tarpusavyje.

English:

A big part of creating interior’s mood was dictated by the client - the biggest casual games developer and publisher in Lithuania. The project was much more than creating a regular office, it was about enhancing the company’s joyful production image. All the interior finish is harmonious and of highest quality.

While designing the interior an effort to follow a sustainable consumption was put - most of the furniture came from the previous company’s office and was adapted to live a new life in new spaces. Essentially it created the interior’s style and finish: even though old, but suitable to use, it had to harmoniously blend into the new environment.

It was a priority to create a family-friendly atmosphere. A traditional office layout was not chosen for this project - it was changed to a team-based type. Even though it was an open space office, almost every individual workstation was given privacy with visually separated and specially designed furniture and glass partitions, which also serve as big writing boards. Without a few small resting and wellness rooms, a huge common zone was planned not only for eating and lounge areas, but also fitting a place with a big screen for company’s events and gatherings.

Nuotraukos: Nerijus Kuzmickas

56