Apie projektą:
Andrė Baldišiūtė, Ieva Marija Malinauskaitė, Greta Žukauskienė, Rūta Žeromskaitė, Gabija Tomkevičiūtė, Gilma Teodora Gylytė, Sabina Daugėlienė, Algimantas Neniškis
Šalis: Lietuva
Plotas: 775 m2
Business Garden Vilnius: restoranas
Business Garden Vilnius verslo kompleksas buria
plačią įvairių įmonių bendruomenę. Pastatų prieigos ir pirmieji aukštai skirti
viešosioms funkcijoms, kurios skatina bendruomeniškumą, kuria gyvybingas ir
atviras visuomenei erdves. A pastate įėjimo aukšte talpinamos visos modernaus
verslo komplekso funkcijos: restoranas, konferencijų zona bei verslo susitikimų
zona. Kuriamos tiek funkciškai, tiek ir vizualiai skirtingos erdvės, kurias
jungia natūralumo ir miško tema.
Restorano zonoje projektuojami keli skirtingi funkciniai scenarijai, kurie leidžia
erdvę naudoti įvairiems poreikiams. Svarbiausia funkcija – 200 vietų pietų metu
veikiantis restoranas, kurio erdves konfigūruoti ir adaptuoti galima aukštų
užuolaidų pagalba. Į mišką orientuota zona sukurta naudoti privačių renginių ar
furšetų metu, palei langą į vidinį kiemą formuojami barai leidžia burtis
neformaliam darbui ir susitikimams. Estetika kuriama natūralaus medžio,
juodinto metalo ir tamsiomis spalvomis, kuriose ryškūs baldai tampa spalvingais
ir erdvę pagyvinančiais akcentais.
English
The project is designed as part of the Business
Garden Vilnius complex. The aim of the complex is to have buildings that are
dedicated to the community, therefore the ground floors of its buildings are
open to the public and meet the needs of the tenants. Ground floors of
different buildings contain a wide variety of functions: a restaurant, a
conference centre, Business Lounge, small retailers, a gym, a medical clinic,
etc. The largest building, which houses the Restaurant has a shared theme in
its ground floor interiors of nature expressed in a visually different way. The
Restaurant interior is dark, reminds of moss covered rainy forest and creates a
more intimate space.
The main objective of the Restaurant is to serve
food during workday lunch to over 200 people at the same time, however it was
designed to cover several different additional scenarios. The space can be
divided into smaller cozier sections using curtains with each section containing
different types of furniture. This creates a lively and social space, which can
be used to hold private events or business meetings, and serve as an
alternative workspace at the same time. Restaurant's interior is created by
using natural toned wood, black rough textured metal and dark green to black colour
shades with bright colored furniture as accents.
Nuotraukos: Norbert Tukaj