Apie projektą:

Bendraautoriai: Gilma Teodora Gylytė; Monika Vaičiulė; Gerda Jasilionytė; Gerda Nevulytė; Rūta Emilija Žeromskaitė; Dorotėja Žiugždaitė; Eglė Kriaučiūnaitė

Šalis: Lietuva
Plotas: 13 585 m2 

Kviečiame balsuoti už patinkančius interjerus konkurse „Metų interjeras / Auksinė paletė“.

GirtekaPark ofiso interjeras

„Girteka“ ofisas projektuojamas Karoliniškių  mikrorajone, Vilniaus miesto dalies vakaruose. Pastatas yra apsuptas sovietinio laikotarpio blokinės tipologijos gyvenamųjų namų, todėl žvelgiant aplinkui, smarkiai dominuoja pilki koloritai. Nagrinėjant pastato urbanistinę lokaciją, bei pastato prieigas, aplink pastatą formuojamas parkas, kuris išryškina pastatą, tačiau sukuria jaukias barjerines zonas nuo greta esančio  intensyvaus Laisvės prospekto kelio. Projektuojami įvairūs želdinių masyvai grupėmis, kurios suformuoja jaukias ir saugias zonas poilsiui, bei suteikia lauko erdvėms gyvybingumo. Tai - Girtekos prieigų parkas, kuris projektuojamas ne tik pastato išorėje, bet ir tęsiamas į interjero erdves. Natūraliai prasidedantis gatvėje  (viešoje erdvėje), parkas tęsiamas į ofiso vidų (privačias erdves) tarsi ištrina ribą tarp vidaus ir išorės.

Biuro interjere didelis dėmesys skirtas kokybiškoms ir ilgaamžėms medžiagoms. Naudojamos natūralios arba neapdirbtos medžiagos:  natūralus medis, nerūdijantis plienas, granito akmuo ir betonas. Interjere vyrauja ramus spalvų koloritas, žemiškų tonų spalvų gama, kuriamas ramios ir solidžio darbo aplinkos jausmas. Projektu siekta sukurti maksimalų komfortą žmonėms, funkcinį išplanavimą atitinkantį biuro poreikius, bei apdailos medžiagų sprendimus, kurie dėvėtųsi kokybiškai ir jų estetika išliktų ilgaamžė.

Biuro „Girteka Park“ išplanavimas  atliepia visus esminius įmonės poreikius. Kuriamos bendros didžiosios erdvės, kuriose visas ofisas kartu pietauja, ilsisi, švenčia.  Greta išdėstytos  pusiau uždaros darbo erdvės, skirtos komandiniam darbui. Didelis kiekis susitikimų kambarių – nuolatiniams susitikimams ar atviresnio, garsesnio pobūdžio darbui. Alternatyvios erdvės skirtos jaunųjų darbuotojų mokymui, renginiams – šiems ir kitiems poreikiams atliepti suprojektuota didžioji bibliotekos erdvė, bei 700 m2 stogo terasa su vaizdu į Vilniaus miesto panoramas. Įvairios bei skirtingos funkcinės zonos padeda atliepti įvairiausius darbuotojų dienos poreikius bei užtikrina erdvinį komfortą naujoje „Girteka“ būstinėje.

English

Amidst the gray hues of the Soviet-era residential buildings in the Karoliniškės micro-district of Vilnius, a new office arises - the "Girteka" Headquarters. A park encircles the building, a verdant oasis that not only highlights the building, but also creates serene barrier zones from the car bustling Laisvės avenue. The "Girteka" park seamlessly flows from the street into the interior of the office, blurring the lines between the public and private spaces.

Inside, the office boasts a harmonious blend of natural and untreated materials - natural wood, stainless steel, granite stone, and concrete - creating a calm and solid work environment bathed in earthy tones. The design aims to provide maximum comfort for its occupants, with a functional layout and durable, aesthetically pleasing finishes.

The layout of the "Girteka Park" office caters to the needs of the modern company, providing ample space for communal dining, rest, and celebration. Semi-enclosed workspaces for teamwork are in close proximity, and a variety of meeting rooms cater to various needs. The office also includes alternative spaces for training and events, such as a large library and a 700m2 roof terrace offering breathtaking views of the city. The diverse functional zones within the office serve to meet the daily needs of its employees and ensure a sense of comfort and ease in the new "Girteka" headquarters.

Nuotraukos: Norbert Tukaj

190