Apie projektą:

Bendraautorė: Kristina Busilaitė-Baranova
Šalis: Lietuva
Plotas: 80 m

ŽALIAS BIURAS

Su kolege projektuodamos šias biuro patalpas nusprendėme sukurti ypač jaukią ir patogią darbo erdvę. Nepamiršdamos darbo vietos ergonomiškumo, nemažai dėmesio skyrėme kuriamo estetinio vaizdo vientisumui. Norėjome, kad beveik visą dieną darbinėje aplinkoje praleidžiantys ofiso darbuotojai, įkvėpimą atrastų mažiau oficialioje ir savo jausmiškumu namus primenančioje erdvėje. 

Užmiestyje įsikūręs  transporto įmonės biuras po rekonstrukcijos pasikeitė neatpažįstamai, o pastatą supanti gamta, žalios spalvos pagalba buvo perkelta į vidų. Tokiu būdu buvusios sandėlio paskirties patalpos virto ergonomišku, jaukiu ir, svarbiausia, šiuolaikinį įmonės požiūrį atspindinčiu interjeru. Pagrindinėje erdvėje didžiausią įspūdį palieka šlaitinės, beveik 4 m aukščio lubos, o per visą patalpos ilgį suprojektuota kontrastinga spinta slepia įėjimą į gamybines patalpas. Bendra ofiso erdvės interjero koncepcija toliau keliasi ir į virtuvėlę, kur vientisumo pojūtį sukuria pasikartojančios medžiagos ir spalvos. 

English

We designed this office to create an exceptionally cosy and comfortable workspace. While keeping in mind the workstation ergonomics, we paid a lot of attention to the overall aesthetic integrity. As office workers spend almost all day in the office environment, we wanted them to find inspiration in a less formal and more homely space. 

After the renovation office of the transport company was transformed beyond recognition. The nature that surrounds the building was brought inside with the help of shades of green. The former warehouse space has been turned into an ergonomic, cosy, and up-to-date interior that reflects the company’s modern approach. The most striking interior feature in the main room is the vaulted ceiling measuring almost 4 metres in height. Furthermore, a contrasting bookcase runs the whole length of the room and smartly conceals the entrance to the production area. The overall concept also extends into the kitchen, where we create a sense of unity by repeatedly using the same materials and colours. 

Nuotraukos: Kristina Busilaitė-Baranova

237