Privatus gyvenamasis Nr. 160 2014

Bendraautoriai:
Laimis Binderis
Aura Mažuolytė

Užsakovo pagrindinis noras buvo turėti erdvius ir šviesius, tačiau nemonotoniškus namus. Siekiant sukurti erdvės pojūtį senos statybos 44 m2 bute, buvo nuspręsta netik apipavidalinti interjerą, bet ir pakeisti buto išplanavimą iš esmės. Įvertinus visas galimybes buvo atsisakyta koridoriaus vedančio į virtuvę, o jo sąskaita padidintas vonios kambarys. Naujas patekimas į virtuvę suformuotas ją sujungiant su svetainės ir valgomojo zona, tokiu būdu sukuriant netik didesnės, bet ir bendresnės erdvės pojūtį namuose, paremta šeimos bendravimu ir bendradarbiavimu. 
Interjere dominuoja paprastos, tačiau griežtos formos. Atsižvelgiant į užsakovo pageidavimus interjero pagrindu pasirintos švelnios, neultralios spalvos ir šviesaus ąžuolo motyvai, tačiau monotoniškumui sugriauti buvo nuspręsta panaudoti ir juodos bei raudonos spalvos akcentus, kurie interjerui suteikė netik gyvumo, bet ir išskirtinumo. 
Kadangi butas yra pirmąjame namo aukšte, pagrindiniu interjero iššūkiu tapo šviesos kiekio ir pasiskirstymo sąveika, ko pasekoje itin daug dėmesio skyrėme dirbtiniam interjero apšvietimo parinkimui, kuris neilgai trukus tapo interjero vizitine kortele ir namų šilumos bei jaukumo simboliu.
Fotografijų autorius: Martynas Plepys.