Privatus gyvenamasis Nr. 161 2015

Svetainė

Apie projektą:

Šalis: Lietuva

Plotas:160,6 m²

Buto Vilniuje interjeras

Šilta-šalta, juoda-balta, sena-nauja – toks yra kontrastų kupinas 160 kv. metrų šeimos butas per du aukštus Vilniuje. Achromatinių spalvų fone susipina aiškios griežtos linijos ir klasikinės stilistikos detalės. Viso buto interjerą, kuriame dominuoja balta spalva, sušildo ir jaukumo suteikia šilto spektro apšvietimas visame bute. Pirmo aukšto gyvenamosios zonos pagrindinis akcentas – dinamiška šilto ir šalto spektro šviesos kompozicija. Ji sukuria dinamiškų šviesos linijų žaismą, kuris tarsi ryto žaros šviesa švelniai persiliedamas pasklinda po baltą erdvę. Specialiai šiam projektui pagaminti šviestuvai yra unikalūs tuo, kad išjungus šviesą jie vizualiai išnyksta plokštumoje, nes padengti ta pačia medžiaga kaip ir visa siena. Dieną gyvenamąją erdvę papildo ir jai žaismingumo suteikia šeimininkų mėgstamos fuksijų spalvos akcentai. Linijų motyvai tęsiasi ir antrame aukšte. Laiptai su juodo turėklo linija veda į tris antrame aukšte esančius miegamuosius. Didžiulėje beveik 5 metrų aukščio antro aukšto koridoriaus erdvėje kontrastuojančiai susipina atidengta senų plytų siena su šaltais stiklo intarpais ir šiltą šviesą erdvėje paskleidžiančiomis griežtomis šviesos linijomis. Vonios kambaryje žaismingą raštą sukuria skaidriu epoksidu užlietos atsikartojančių achromatinių spalvų linijos jūros spalvos fone.

Flat in Vilnius

Warm and cold, black and white, old and new – such full of contrasts is two-floor family apartment of 160 square meters in Vilnius. Achromatic color background combines clear strict lines and details of classic style. The warm spectrum lighting throughout the apartment warms up and provides coziness to the whole interior of the apartment, where the white color is dominant. The focus of the living area in the ground floor is spectral composition of warm and cold light. It creates a dynamic play of light lines that like the glow of the morning light gently blend and spread all over the white space. Specially for this project designed lamps that are covered with the same material as the entire wall are unique as they visually disappear on the plane when the lights are turned off. In the daytime, the living area is complemented by owners’ favorite fuchsia-colored elements, which provide the space with playfulness. The motifs of lines are used in the first flour as well. The stairs with a black line of the handrail leads to three bedrooms located on the first floor. Spacious almost five meters in height corridor on the first floor has an uncovered wall of old bricks which contrastingly intertwines with cold glass inserts and strict lines of light that flood the space with warm light. In the bathroom, a playful pattern is created by achromatic color lines on the clear epoxy floor painted in sea colors.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.