Privatus gyvenamasis Nr. 100 2016

#1_valgomasis_Dovile_Milasiute.jpg

Apie projektą:

Šalis: Lietuva
Plotas: 58 m2 

Būstas Užupyje

Būsto vieta Užupis. Senos statybos namas bei užsakovo noras atsisakyti minimalistinio interjero sprendimų, įtakojo stilistinės krypties tematiką ir vystimą. Sunku net nuspėti, kiek metų šis butas buvo neremontuotas:  dušo kabina su virtuve vienoje erdvėje, tuoletas už buto durų, toks buvo būsto išplanavimas. Sudeliojus naujai funkcines erdves,  atsižvelgiant pagal dviejų asmenų šeimos poreikius, buvo nuspręsta palikti du kambarius skiriančią pertvarą, jos koregavimas buvo numatytas tolimesnėje ateityje, didinant būsto plotą, prijungus palėpę. Irengti būstą gyvenimui čia ir dabar, nesuinvestavus "didelių" pinigų, toks tikslas padiktavo jungti ilgaamžiškesnius ir laikinus sprendimus. Derinamos skirtingos stilistikos, namų interjere vyrauja eklektika. Dėmesys dirbtinai šviesai, skirtingais šviesos šaltiniais galima varijuoti, tad lengva keisti nuotaiką. Nors būsto bendras plotas 58 kv/m ir jis sudalintas funkcinėm erdvėm, tačiau dideli langai, natūralios šviesos gausa, aukštos lubos, suprojektuotos aukštos durų angos, aukšti veidrodžiai, baldų išdėstymas, leido neprarasti erdvės pojučio.

English:

The apartment is in Užupis in the old house. The customer's desire to avoid the minimalist interior solutions, influenced the stylistic direction of developing. It's hard to predict how many years this apartment was dilapidated: shower in the kitchen together, the toilet outside the apartment door, the apartment layout was like that. The new functional spaces was set, by taking a two-person family needs. It was decided to leave the wall which separates two rooms, the adjustment was provided for in the long term, increasing the housing area, connecting the attic. To furnish the apartment for life here and now, without spending a big money, such a reason dictated to combine durable and temporary solutions. Combining different styles, eclecticism is dominating. Attention to artificial light, different light sources can vary, so it is easy to change the mood. Although housing area of 58 sq /m  is subdivided to functional spaces, but the big windows, lots of natural light, high ceilings, designed high doorways, tall mirrors, furniture arrangement allowed not to lose the sense of space.

Fotografijų autorius: Andrius Stepankevičius.