Privatus gyvenamasis Nr. 121 2017

1_YCL_The_Gallery_Pagrindine_erdve.jpg

Apie projektą:

Pagrindinis autorius: „YCL studio“
Šalis: Lietuva
Plotas: 50 m2

„The Gallery“

50 kv.m. butas Vilniuje, Lietuvoje. Didžiausi norai buvo turėti šiuolaikišką gyvenamąją erdvę su galimybe priglausti vis augančią meno dirbinių kolekciją.
Aiški linija, kertanti butą, kuri padalina funkciją į dvi pagrindines zonas. Pirmoji - šviesi ir sterili, antroji – rami ir jauki.
Šviesi erdvė buvo puiki vieta kliento namų galerijai. Vientisos epoksidinės grindys, kurios apsijungia su bendru sienų ir lubų baltumu, taip sukurdamos vienalytę erdvę, o teatralinis pašvietimas sutelkia šviesos srautus į spalvas ant sienų. Visi baldai yra riboto aukščio ir tampa pjedestalai skulptūroms ar smulkiems aksesuarams.
Kitoje, aiškios linijos, pusėje mes sukūrėmę jaukią namų aplinką, kurioje paviršiai vientisai užpildyti medinėmis ąžuolo faneruotės plokštėmis. Tai lyg kalnų namelis kažkur toli nuo Lietuvos. Nenutrūkstama siena pro skaidraus stiklo detalę įleidžia natūralios šviesos į nedidelį vonios kambarį. Vienintelė balta siena medinėje dalyje yra dalis galerijos, o įleista medžio dalis galerijos pusėje parodo, kad abi šios erdvės tampa vientiso ansamblio po vienu stogu derinys.
Estetinis ansamblis viename bute.

English:

50 sq.m. apartment in Vilnius, Lithuania. The basic need for a young man was the possibility to have a contemporary living space with a small addition to it - to have his own place for little and growing collection of art pieces.
A sharp line crossing the apartment splits it into two zones. The first one is bright and sterile while the other is tranquil and cozy.
The very bright zone was the perfect place to have client’s home gallery. Continuous epoxy floor connects with shiny white wall and ceiling surfaces while theatrical spot lights bring concentrated light flashes to specific images or areas. Custom made furniture with restricted height remane as pedestals for some sculptures or anything alike.
On the other side of a split line we created a cozy home environment where surfaces were completely filled with wooden oak panels. Like a small chalet somewhere high in the mountains. A small cut between bedroom and bathroom gives a continuous wall feeling and brings a little shine of a natural light during the day time. The only wall in the wooden area was kept white because it was a part of a gallery. Because of that the wood was brought a bit to the gallery side just to remind that both sides work as single esthetical element in overall concept of the interior.
Aesthetical ensemble in one apartment.

Fotografijų autorius: Norbert Tukaj.