Privatus gyvenamasis Nr. 259 2017

Apie projektą:

Interjero studija „Dizaino gangsteriai“
Bendraautoriai: Aušra Telišauskaitė, Robert Volodko, Jelena Mosičeva
Šalis: Lietuva
Plotas: 101 m2

Netradicinis interjeras tiems, kurie nebijo skraidyti...

Pirmas įspūdis susitikimo su užsakove – rami, kiek pasimetusi ir nedrąsi... Tačiau stiuardesės profesiją turinti moteris buvo komunikabili, linksma, drąsi ir nebijanti iššūkių.
Įvertinus gyvenamųjų kotedžų kvartalo suplanavimą ir tai, ką buvo galima akies krašteliu įžiūrėti pro kaimynų langus – norėjosi kažko visiškai kitaip...
Kadangi užsakovė buvo pasiruošusi bet kokiam iššūkiui, matėme būtinybę pakeisti statytojų numatytą pirminį suplanavimą. Virtuvės zonos sujungimas su svetainės zona, kambarių paskirties pakeitimas bei drąsus ir ne kiekvienam priimtinas miegamojo sujungimas su vonios kambario zona. Didelį indelį į visą interjero visumą įnešė židinio sienos pakreipimas, todėl interjere pradėjo vyrauti netaisyklingos linijos atsikartojančios sienų dekoravime, apšvietimo pozicionavime ir baldų dizaine. Kontrasto principu buvo nuspręsta atskirti dvi poilsio zonas, kuri viena iš jų sukurtų namų jaukumą (svetainės zona), o kita primintų aistrą darbui („skraidančių“ krėslų zona). Kad zonos turėtų bendrą sąsają atitinkamai buvo nuspręsta sienų dekoro betono plokštės raštą atkartoti ir baldų stilistikoje. Didelis dėmesys buvo skirtas apšvietimui, kuris išsaugodamas vienodą namų stilistiką, judesio žaismu apjungė visas privataus būsto erdves.

Ramiausiai būsto vietai norėta sugriauti namų idilę ir įnešti šiek tiek šarmo bei „debesų“ apjungiant miegamojo zoną su intymaus kambario dalimi. Pagrindinis šios erdvės tikslas buvo toks, kad kelias nuo vakarinės relaksacijos bei sapnų pasaulio link rytinio prausimosi ritualo būtų kelių žingsnių atstumu.
Kiekvienas vonios/dušo kambarys turi bendrą jungiamąjį elementą – veidrodį. Jis leidžia sukurti jausmą į nesibaigiančios kelionės beribes erdves.
Artėjant prie pompastikos ir XXI a. vidurio jausmo norėta įnešti tam tikro prieskonio, panaudojant virves novatoriškame baldų apipavidalinime, kurios suteikė autentiškumo ir pakeitė stereotipišką žvilgsnį į dalykus, kurie yra pritaikomi tik pagal savo paskirtį.

English:

Over a few seconds of the first meeting with our new client I had formed my conclusion about her: she was calm, a bit shy and flustered. But as a flight attendant, she also was communicative, lively and not afraid of any challenges.
We evaluated the layout of block cottages and peeking through the windows at the neighbouring houses decided that we want something completely different ... Our client was ready for any challenges, so we agreed on the necessity to change the original plan of the house: we connected kitchen keeping room with seating area, changed purposes of room spaces even dared to shape an idea of the joint bedroom and bathroom areas. A significant contribution to the entire interior was made by the tilt of the fireplace wall, provoking domination of the irregular lines which reflected in the decor of walls, lighting positions and furniture design. Applying the principle of contrast in design was decided to split leisure area into two: comfy zone (sitting-room) and another zone for the purpose to remind my client passion for work ("flying seating area"). For the coherence of the zones, it was decided to repeat the style of the wall concrete slab decoration in the style of furniture. Our attention was also focused on the lighting, which highly contributes to the common stylistics of the house, combining the entire private house space and play of motion. It was decided to combine bedroom area with the intimate part of the room to destroy the sweet idyll of the calmest area in the house and add some charm and "clouds". It makes possible to shorten the path from the evening relaxation and the world of dreams to the ritual of morning washing.
Every bathroom/shower room has a common element – a mirror. Mirrors allow creating an illusion of the journey into boundless space.
To avoid the unnecessary pomp and to reflect stylistics of the 21st century we decided to bring some „spice“ into innovative furniture design using the ropes. It allowed changing the stereotypical attitude towards the things which are used only for their traditional purposes.

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.