Privatus gyvenamasis Nr. 153 2018

1_Svetaine_Vaiva_Godelaitiene

Apie projektą: 

Šalis: Lietuva
Plotas: 102 m2

Butas keturių asmenų šeimai

Užsakovai – keturių asmenų šeima su dviem mažamečiais vaikais. Jų įsigytame sename bute atliktas kapitalinis remontas. Paliekant jau esamas pagrindines pertvaras. Dėl gana neaukštų lubų, siekiant išsaugoti esamą aukštį, buvo lyginama ir dažoma perdanga, pasirinkti virštinkiniai šviestuvai, formuojamos 2,3 m nišos beapvadinėms durims idant erdvė atrodytų aukštesnė. Klientai pageidavo šviesių, neperkrautų ir funkcionalių namų. Todėl apdailoje vyrauja balta spalva ir medio apdaila. Grindims parinktos alyvuoto ąžuolo lentos- prieškambario ir virtuvės zonoje suleistos su šešiakampėmis plytelėmis išlaikant jų formą. Atskiro sprendimo reikėjo virtuvės zonoje, kad išspręsti dujų katilo ir jo sienelės apdailą bei suprojektuoti talpią ir patogią virtuvę. Todėl bendra virtuvės ir svetainės zona buvo atskirta pervara, kurios dėka išgautas papildomas stalviršio bei spintelių plotas. Dujų katilas „paslėptas“ aukštoje spintoje.Vonios kambaryje klientų patogumui įrengtas dvigubas praustuvas bei dvigubas dušas su suoleliu. Suprojektuota spinta – skalbykla, savyje talpina skalbyklę ir skalbinių dėžę, platų darbinį stalviršį bei siauresnes lentynas daiktams. Prieškambario nišose ir miegamajame suprojektuotos erdvios spintos, patenkinančios šeimos poreikius sutalpinti didelį kiekį daiktų. Vaikų kambaryje norint išlaikyti kuo didesnę erdvę žaidimams, pastatyta dviejų aukštų lova bei dvivietis darbo stalas. Ruošiant apšvietimo planą kiekvienoje zonoje numatytas bendras intensyvesnis bei atskiri mažiau aktyvūs apšvietimai, jiems naudojami sieniniai bei pastatomi šviestuvai, įjungiami atskirais jungikliais prie bendro apšvietimo. Gyvasties ir išbaigtumo interjerui teikia parinkti aksesuarai, keletas augalų bei tapyta didelio formato drobė, labai organiškai pritikusi šiuose namuose.

Customers - A family of four with two young children. The old apartment they bought was overhauled. Leaving the existing main partitions. Due to the rather low ceiling, in order to preserve the existing height, the overlay was flattened and painted. The main request was to create a home with more light and be functional. That’s why the primary colour was chosen to be white. The floors are oiled oak boards and hallway with kitchen area are with hexagonal tiles. A separate solution was needed in the kitchen area to solve the gas stover and it’s wall finish, which should design a spacious and comfortable kitchen. That's why the common kitchen and living area was separated by a partition, which resulted in additional desktop and cabinet space. Gas stove "hidden" in a high cabinet. Bathroom has a double wash basin and a double shower with a bench. Specially designed cabinet, which contains laundry, includes washing machine and laundry box, wide worktop and narrower shelves for items. Spacious cabinets are designed in the hallway niches and in the bedroom to satisfy the needs of the family to accommodate a large number of items. Children's room, a two-storey bed and a double work desk are provided to keep the playroom as large as possible. Each zone has a more intense and few zones with less active illumination. Wall and built-in luminaries are used for common lighting. The perfection to the interior is brought by selected accessories, several plants and painted large-format canvas.

Fotografijų autorius: Jevgenija Žukova.