Privatus gyvenamasis Nr. 175 2018

1_Svetaine

Apie projektą:

Bendraautorės: Paulina Biežytė, Gabrielė Sereikaitė 

Šalis: Lietuva
Plotas: 82 m2

Jaunos šeimos namas Panevėžyje 

Iš tiesų labai džiaugiamės šiais klientais, nes nuomonės tikrai daug kur sutapo. Pagrindinis tikslas buvo sukurti nenuobodų interjerą įvedant netikėtas spalvas kaip rožinė ar žydra, bet kad bendras vaizdas nebūtų per daug moteriškas, visgi namuose gyvena ir du vyriškiai. Todėl buvo pasirinkta dar viena spalva – juoda, kuri lyg subalansuoja visą interjerą, duoda jam griežtumo.    Interjerą pradėjome kurti iškart po pamatų iškėlimo, nes kartu derinome ir pertvarų išdėstymą, bei langų padėtis. Šeimininkai iškarto pasakė, kad nenori tipinio, pagal standartinį kvartalo projektą numatyto namo. Pakeitėme langus, juos padarėme didesnius – iki pat žemės, be jokių slenksčių. Taip pat vienas unikaliausių  sprendimų – langas virtuvės zonoje. Tai buvo gana netikėtas sprendimas. Dienos metu darbastalis yra pilnai apšviestas natūralaus apšvietimo. Taip pat, nereikėjo naudoti jokios kitos dangos, sienoje tarp virtuvinių spintelių. Pagrinde poreikiai buvo gan paprasti, kad visos erdvės butų išnaudotos kuo geriau, patogiau. Vienas svarbesnių poreikių buvo, kad vaikai turėtų atskirus kambarius. Taip pat, drabužinė tėvų miegamajame. Klientai jau su pirmu susitikimu turėjo aiškią miegamojo viziją ir prašymą, suprojektuoti būtent tokią, kažkuo išsiskiriančią drabužinę. 

It was a really pleasant work with this particular project. We agreed on numerous aspects with our clients. Main goal was to create glamorous space with not so common shades as pink or sky blue at the same time not to make too much femine because family has two male residents. That is why interior was introduced with very strict - black shade. Somehow it keeps good balance at home. We started creating the interior right after the foundation, because we combined the layout of the partitions and the position of the windows. The hosts said immediately that they did not want a typical house in a standard block project. We changed the windows, made them bigger to the ground, without any thresholds. One of the most unique solutions is the window in the kitchen area. It was a rather unexpected solution. During the day, the desktop is fully lit by natural lighting. Also, there was no need to use any other coating in the wall between the kitchen cabinets. Essentially, the needs were simple enough to make the most of the space as comfortable as possible. One of the most important needs was that the children had separate rooms. Also, a  walk-in closet in the parents' bedroom. 

Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas.