Lina Ščerbukė

Apie projektą:

Bendraautoriai: Kornelijus Dargis (konstruktorius), Asta Rudelevičienė (projeto dalies vadovė)
Šalis: Lietuva
Plotas: 180 m2

Namas miške

Šis konkursui pateiktas privatus namas pastatytas itin žalioje aplinkoje pušyne. Namo konstruktyvas yra surenkamas gelžbetonis, todėl interjere turėjau galimybę palikti natūralius betono sienų ir lubų fragmentus, juos derinau su balta ir pilka spalvomis. Tokiu būdu išvengiau koloristinės konkurencijos su nuostabiais už langų esančiais vaizdais. Interjerui sušildyti pasirinktos plačios ąžuolinės parketlentės.

Namo forma plane yra labai nestandartinė, kadangi tokią padiktavo sklypo forma ir jame augančios pušys, projektuojant interjerą norėjosi pabrėžti tas nestandartines formas ir jos aiškiai matosi laužytame koridoriuje, nei vieno stataus kampo neturinčioje baltoje vonioje. Projektuoti šias erdves tapo tikru iššūkiu. Atsvara nestandartinei namo formai griežtų linijų baldai, aukštas lubas dar labiau pabrežiančios „paslėptos“ durys, pertvaros.

Kadangi namo pagrindinės erdvės suprojektuotos taip, kad kuo labiau išnaudoti pro langus atsiveriančiais pušyno vaizdais, o pats namas iš miško pusės puikiai įsikomponuoja į aplinką ir tampa organiška jos dalimi.

English:

This private house submitted for contest is built in an extremely green environment - a pine forest. The construction of the house is prefabricated reinforced concrete, that is why I had an opportunity to leave natural fragments of concrete walls and ceilings in the interior combining them with white and grey colours. Thus, I avoided coloristic discord with the images outside my window. Wide oak parquet panels were chosen to heat the interior.

The form of the house in the plan is extraordinary, as it was dictated by the shape of the plot and the pines growing in it. Purpose of Interior design was to emphasize these unusual forms and they are clearly visible in a broken corridor or a white bath without any steep corners. Designing these spaces was a real challenge. A counterweight to the non-standard form of the house is furniture with strict lines, “hidden” doors and partitions that further underlines the high ceiling.

Main spaces of the house are designed to make the most of the view of the pine forest through the windows, and the house itself from the forest side perfectly integrates into the environment and becomes an organic part of it.

Nuotraukos: Aurelija Asinavičiūtė